Zásadné rozhodnutie: Tenisová mamička Kerberová sa vracia

Nemecká tenistka Angelique Kerberová (35) sa pripravuje na svoj triumfálny návrat na tenisové dvorce, a to pod vedením bývalého trénera ...

Nemecká tenistka Angelique Kerberová (35) sa pripravuje na svoj triumfálny návrat na tenisové dvorce, a to pod vedením bývalého trénera Torbena Beltza (46).

Fotogaléria

Táto trojnásobná grandslamová šampiónka sa po prestávke, ktorú si vzala kvôli narodeniu svojej dcérky Liany, rozhodla prihlásiť na United Cup. Tento turnaj zmiešaných tímov, ktorý sa odohrá na prelome rokov, predchádza prestížnemu Australian Open.

FOTOGALÉRIA: Tenisová mamička Kerberová sa vracia

Kerberová sa iba 25. februára tohto roka tešila z narodenia dcérky Liany, no už vyjadrila svoju vieru a odhodlanie získať ďalšie grandslamové tituly: „Verím, že aj keď som matka, môžem vyhrávať turnaje veľkej štvorky. Viem však, že ma čaká ešte dlhšia a náročnejšia cesta ako kedykoľvek predtým. Myslím si, že všetko je možné, len musíte mať odvahu sa o to pokúsiť.“

Rodáčka z Brém sa aktuálne pripravuje na svoj tenisový návrat pod trénerským vedením Torbena Beltza v poľskom Pusz­czykowe. Tento nemecký tréner stál po jej boku aj v roku 2016, keď dosiahla svoje životné víťazstvá na US Open a Australian Open a ovládla aj svetový rebríček WTA.

Je zrejmé, že bývalá svetová jednotka si vybrala svojho osvedčeného trénera, aby ju sprevádzal na jej ceste za novými úspechmi. Jej odhodlanie a vízia jasne ukazujú, že aj matky môžu dosahovať veľké športové úspechy, ak majú dostatok odvahy a nasadenia. Navyše, na prvom grandslame budúcej sezóny sa predstavia aj ďalšie tenisové matky - Japonka Naomi Osaková a Dánka Caroline Wozniacka.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});