Hokejová Dukla potrebuje impulz: Na lavičku sa vracia vicemajster sveta z roku 2012

Vedenie Dukly Trenčín siahlo po zlom štarte do aktuálnej sezóny po osvedčenej osobe, z ktorej sa doslova stáva krízový tréner. Reč je ...

Vedenie Dukly Trenčín siahlo po zlom štarte do aktuálnej sezóny po osvedčenej osobe, z ktorej sa doslova stáva krízový tréner. Reč je o bývalom útočníkovi Brankovi Radivojevičovi (42), ktorý bude popri funkcii športového riaditeľa najbližšie dva týždne zastávať aj pozíciu hlavného trénera.

Fotogaléria

Nahradí tak doterajšieho lodivoda Róberta Dömeho (44), ktorého klub uvoľnil z rodinných dôvodov a je otázne, či sa po tejto lehote vráti na lavičku vojakov.

Pre vicemajstra sveta z roku 2012 a bronzového medailistu z roku 2003 Branka Radivojeviča ide už o tretí návrat na striedačku Trenčína v priebehu dvoch rokoch. Prvýkrát sa tak stalo v decembri 2021, keď ho vedenie stanovilo dočasným koučom po odvolanom Jánovi Pardavom. A druhýkrát zasadol do tejto pozície v marci 2022, keď zase skončil Fín Tero Lehterä.

„Ja to vôbec takto nevnímam a ani som to nepočítal, o koľký návrat ide. Po debate s vedením klubu sme sa takto rozhodli a teraz je podstatné to, aby sa mužstvo naštartovalo a začali sme zbierať body, ktoré potrebujeme ako soľ,“ povedal pre Nový Čas Radivojevič.

Na snímke radosť hráčov Zlatých Moraviec.
Nik neveril, že lopta je v bráne: Bizarný moment v našej lige Zobraziť článok

Zlý štart do sezóny

Trenčín nemá ideálny štart do tejto sezóny, keď triumfoval v riadnom hracom čase iba v troch z doterajších desiatich zápasov a s 11 bodmi mu pred včerajším súbojom proti Košiciam (skončil sa po našej uzávierke) patrila v tabuľke až desiata priečka.

„Toto mužstvo má oveľa väčší potenciál, než doposiaľ ukazuje. Verím tomu, že sa nakopneme, a aj samotní hráči si uvedomujú danú situáciu,“ pokračoval Branko, ktorý už včera viedol domáci duel proti obhajcovi titulu Košiciam.

„Teraz sa nemôžeme pozerať na to, proti komu hráme. Paradoxne sme v tomto ročníku dokázali vyhrať s papierovo silnejšími mužstvami, či už na Slovane, alebo vo Zvolene. Ako som už povedal, tak potrebujeme začať bodovať.“

Mladá Švajčiarka už tretiu sezónu pôsobí v anglickej Aston Ville.
Fanúšikovia sú z nej zbláznení: Je naozaj najkrajšou futbalistkou sveta? Zobraziť článok

Mužstvo má dôveru

K samotnej situácii sa vyjadrilo aj vedenie Trenčína. „Rovnako ako fanúšikovia, tak aj vedenie klubu je s výkonmi v uplynulých zápasoch, a najmä s naším aktuálnym postavením v tabuľke, veľmi nespokojné.

Základnou požiadavkou vedenia je stabilizácia kvalitných výkonov, keďže sa nenapĺňajú stanovené predsezónne ciele. Mužstvo má zatiaľ dôveru,“ znie v stanovisku na klubovej stránke.

Tréner Jozef Šuran, Radoslav Zábavnik, Peter Hlinka a Vladimír Janočko počas tréningu reprezentácie.
Slovenský tréner je po mŕtvici doma: Život mu zachránila neznáma žena! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});