Zdeno Chára láme osobné rekordy! Pri jeho výške a veku podáva neskutočné výkony, odkázal Sahajda

Bývalý hokejista Zdeno Chára (46) ukazuje svoju neuveriteľnú výdrž aj po ukončení úspešnej kariéry na ľade. Už od apríla tohto roku sa ...
  • Zdroj: TASR - Daniel Stehlík

Bývalý hokejista Zdeno Chára (46) ukazuje svoju neuveriteľnú výdrž aj po ukončení úspešnej kariéry na ľade. Už od apríla tohto roku sa zapája do tvrdých tréningov a nedávno dosiahol impozantný úspech - už piaty úspešne zvládnutý maratón!

Jeho výkony sú neskutočné a dávajú jasne najavo, že víťaz NHL z roku 2011 dokáže aj v pokročilom veku dosiahnuť výborné výsledky na dlhých tratiach. Vo svojom poslednom maratóne Chára dokonca zabehol svoj osobný rekord.

Ako prvý zo svojich piatich behov si vybral Chára 17. apríla 127. ročník Bostonského maratónu, kde dosiahol čas 3 hodiny, 38 minút a 23 sekúnd. Už tento samotný výsledok bol obdivuhodný, no bývalý kapitán Bostonu Bruins sa s týmto neuspokojil. Najnovšie dokonca ešte zlepšil svoj osobný rekord! Posledný maratón pred pár dňami absolvoval za úctyhodné 3 hodiny a 16 minút, čo je výkon, ktorý by mu závidel každý amatérsky aj profesionálny bežec.

Chára týmito výsledkami dáva jasný príklad všetkým športovcom i fanúšikom, že aktívny životný štýl a tréning môžu byť prínosné aj po skončení profesionálnej kariéry. Jeho odhodlanie a disciplína ho spájajú s ďalšími úspechmi, aj keď tentokrát mimo hokejového štadióna. Je evidentné, že „Big Z“ nestratil svoju vášeň pre šport a stále pokračuje v posúvaní svojich hraníc. Chára je a zostane vzorom pre mnohých, pretože jeho príbeh je dokonalým príkladom, že hranice sú len v našich mysliach, a neexistuje vekový limit na dosahovanie výnimočných úspechov.

Sahajda: Klobúk dole pred Zdenom

Neskutočné výkony bývalého hokejistu Zdena Cháru sleduje aj najlepší slovenský maratónec Tibor Sahajda (32). „Samozrejme, že som zachytil, že bývalý skvelý hokejista Chára začal behať maratóny. Musím mu zložiť veľkú poklonu, pretože pri jeho výške a veku podáva neskutočné výkony. Naozaj klobúk dole,“ povedal na úvod pre Nový Čas Sahajda. „Je vidieť, že dlhé roky profesionálne športoval. Je to ,dríč‘ a pokojne môže svoje časové limity ešte posúvať. Myslím si, že je v jeho silách zabehnúť maratón aj pod tri hodiny,“ dodal.

Boston (USA), 17. apríl 2023

Bostonský maratón: čas 3:38:23 h

Massachusetts (USA), 15. október 2023

Baystate maratón: čas 3:16:26

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});