Legenda posiela tvrdý odkaz Shiffrinovej: Prestaň s tým!

Lyžiarska legenda Marc Girardelli posiela tvrdý odkaz Američanke Mikaele Shiffrinovej, ktorá nedávno spochybnila vhodné načasovanie štartu ...

Lyžiarska legenda Marc Girardelli posiela tvrdý odkaz Američanke Mikaele Shiffrinovej, ktorá nedávno spochybnila vhodné načasovanie štartu Svetového pohára.

Fotogaléria

Hrozilo, že štart sezóny Svetového pohára v rakúskom Söldene bude pre zlé podmienky posunutý. Organizátori ale potvrdili, že sezóna odštartuje v plánovanom termíne. Hviezdna Američanka Mikaela Shiffrinová nedávno verejne kritizovala podľa nej príliš skorý začiatok lyžiarskej sezóny.

Nová sezóna Svetového pohára v alpskom lyžovaní odštartuje podľa plánu na budúci víkend.
Medzinárodná federácia rozhodla: Odštartuje sezóna v Söldene? Zobraziť článok

"Slnko svieti, teplomer sa pohybuje okolo 25 stupňov. Kto myslí na lyžovanie? Po prírodnom snehu tam stále nie je ani stopy. Momentálne však nie je miesto, kde by sme mohli trénovať,“ hovorila hviezdna Američanka počas Atomic Media Day v Altenmarkt.„My športovci sme tu, pretože trénujeme na prvé preteky v sezóne. Ale nikomu by som nepovedala, aby sa v októbri išiel zabávať na ľadovec do Švajčiarska, Rakúska alebo Talianska. Ľudí náš šport nebaví teraz, ale v zime, keď je sneh!“

Podobne reagovala aj Švajčiarka Lara Gutová-Behramiová, ktorá by tiež privítala neskorší začiatok sezóny. "Ak ľudia v cieli chodia v tričkách a tí pred televíziou majú na sebe plavky, nie je to logické. To znamená, že ani sami ešte nechcú lyžovať."

Tvrdý odkaz im poslal legendárny Luxemburčan s rakúskymi koreňmi Marc Girardelli. "Modly ako Shiffrinová a Gutová-Behramiová by mali prestať píliš konár, na ktorom sami sedia!," cituje päťnásobného víťaza Svetového pohára švajčiarsky Blick. "Môžem Mikaelu Shiffrinovú ubezpečiť, že sneh sa v Söldene vyrába vysoko ekologickou technológiou."

Podľa Girardelliho aj tenisový Australian Open fanúšikovia v Európe radi sledujú a to napriek tomu, že je na "starom kontinente" v januári zima. "Nie je teda dôvod, prečo by diváci nemali chcieť sledovať lyžiarske prenosy, keď sú teploty vyššie,“ dodala lyžiarska legenda.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk