Zlé správy o Vlhovej: Je to vážne? Tréner Pini prehovoril

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová (28) má za sebou náročnú prípravu v Argentíne.
  • Zdroj: SITA/Milo Fabian

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová (28) má za sebou náročnú prípravu v Argentíne.

FOTOGALÉRIA: Petra Vlhová

Rodáčka z Liptovského Mikuláša sa vrátila z Južnej Ameriky na začiatku októbra. Voľné chvíle strávila oddychom s rodinou. „Všetci sme potrebovali čas na odpočinok. Keď sa obzrieme späť, absolvovali sme mimoriadne náročný a zložitý jeden a pol mesačný tréningový blok. Prestávku sme všetci rozhodne potrebovali,“ povedal tréner Petry Vlhovej v rozhovore pre Sport Management Company.

Kanadská lyžiarka Laurence St. Germainová (uprostred) sa teší zo zisku zlatej medaily v slalome žien na MS.
Majsterka sveta a konkurentka Vlhovej je v problémoch: Nemá peniaze! Zobraziť článok

Sezóna začína už 28. októbra v rakúskom Söldene a slovenskú lyžiarsku hviezdu kvária zdravotné problémy. „V tejto chvíli však musíme, žiaľ, riešiť aj komplikácie v súvislosti so zhoršeným zdravotným stavom. Všetci veľmi dobre vieme, že v októbri či v novembri sú ľudia náchylnejší na rôzne ochorenia. Nuž a Petra je momentálne jedna z tých, ktorú postihlo niečo podobné. Hoci veríme, že nejde o nič vážne, musím konštatovať, že v posledných dňoch nie je stopercentne zdravá,“ prezradil tréner Mauro Pini.

Petra nateraz musí oddychovať, na svah sa vráti o pár dní. „Pre silný zápal hrdla budeme potrebovať ešte niekoľko dní na to, aby sme sa spolu mohli vrátiť na lyžiarsky svah a do plného tréningového zaťaženia,“ objasnil.

Vychová Vlhová s priateľom Michalom lyžiarsku hviezdu?
Vlhová sníva o budúcnosti: Z dieťaťa chce lyžiarsku hviezdu! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk