Liverpool chce prekonať prestupový rekord: TOTO má byť Salahov nástupca

V lete bol Mohamed Salah (31) spájaný s prestupom do saudskoarabského klubu Al-Ittihad. Niektoré zdroje teraz tvrdia, že Egypťan anglickú ...
  • Zdroj: SITA/AP

V lete bol Mohamed Salah (31) spájaný s prestupom do saudskoarabského klubu Al-Ittihad. Niektoré zdroje teraz tvrdia, že Egypťan anglickú ligu opustí. Na stole sú milióny eur.

FOTOGALÉRIA: Mohamed Salah

Tím pod taktovkou Jurgena Kloppa sa preto už na trhu obzerá po potenciálnych nástupcoch 31-ročného zakončovateľa. Podľa Daily Mirror sú Angličania pripravení prekonať prestupový rekord klubu a priviesť hráča z Bayernu Mníchov.

Mohamed Salah prišiel do Liverpoolu v roku 2017 z AS Rím. Za ostatné roky vyhral anglický titul, Ligu majstrov, Majstrovstvá sveta klubov, Superpohár UEFA, Community Shield, FA Cup a Anglický ligový pohár. Zaradil sa medzi klubové ikony a pre fanúšikov je modla. V červenom drese odohral 315 zápasov, vsietil 192 gólov a zaznamenal 83 asistencií.

Počas leta bol spájaný s prestupom do Saudskej Arábie, ktorá sa v poslednom čase stala atraktívnou destináciou pre mnohých renomovaných hráčov z top európskych líg. Ešte v septembri médiá informovali, že Al-Ittihad ponúka za Egypťana približne 150 miliónov eur. Anglický klub však s odchodom skúseného hráča nesúhlasil. V zime môže byť situácia iná. Zahraniční novinári informovali, že saudskoarabský klub podnikol ďalšie kroky, aby Salaha získal.

Britský denník Mirror informoval, že Liverpool má vážny záujem podpísať Leroya Saného. Americkí majitelia chcú prekonať aj klubový rekord a za hráča ponúkajú 93 miliónov eur. Najdrahším hráčom v histórii Liverpoolu je Darwin Núňez. Uruguajský útočník prišiel na Anfield vlani a klub stál 80 miliónov eur.

Sané prestúpil do Bayernu Mníchov v júli 2020 za 49 miliónov eur. Odvtedy odohral za nemecký klub celkovo 144 zápasov, v ktorých strelil 45 gólov a pridal 37 asistencií. V tejto sezóne odohral vo všetkých súťažiach 11 zápasov a nasúkal sedem gólov. Jeho aktuálna trhová hodnota sa odhaduje na úrovni 65 miliónov eur.

Cristiano Ronaldo a Milan Škriniar
Kľúčový zápas proti Luxembursku: Postupový imperatív velí neprehrať Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});