Lode nechcú dlho vidieť! Kvarteto vodných slalomárov s miestenkou do Paríža si chce oddýchnuť

Boli to nervy, a tak nečudo, že po dobre vykonanej práci, mysleli všetci štyria zástupcovia vodného slalomu, ktorí si v ľútej internej ...
  • Zdroj: FB/CanoeSlalomTeamSlovakia

Boli to nervy, a tak nečudo, že po dobre vykonanej práci, mysleli všetci štyria zástupcovia vodného slalomu, ktorí si v ľútej internej nominačnej bitke vybojovali istotu štartu na letnej olympiáde v Paríži, len na oddych.

FOTOGALÉRIA: Kvarteto vodných slalomárov s miestenkou do Paríža

Ako budú relaxovať a kedy plánujú opäť sadnúť do svojich lodí, sme sa spýtali Elišky Mintálovej (24), Zuzany Paňkovej (18), Mateja Beňuša (35) a Jakuba Grigara (26).

Prvá s tým, že do svojej lode dlho nesadne, vyrukovala najmladšia zo slovenskej vodnoslalomárskej výpravy Zuzka Paňková. Košická rodáčka tie slová vyslovila pár minút potom, čo mala vysnívanú miestenku vo vrecku. „Koľko presne to bude, to neviem. Teraz ma čakajú také milé povinnosti ako v škole, kde ma privítala pani riaditeľka i spolužiaci,“ spustila Zuzka, pre ktorú do bude debut pod piatimi kruhmi.

„Budem jazdiť v tíme so zvučnými menami. Je to pre mňa česť. Určite poprosím o rady skúsenejších kolegov z tímu, zídu sa mi. Olympijský kanál v Paríži je náročný, ale keď na ňom potrénujeme, pôjde to,“ vyhlásila odhodlane mladá Košičanka, ktorá množstvo času strávi na ceste z rodného mesta do Bratislavy, kde na čunovskom kanáli najčastejšie trénuje.

Jakub Grigar tvrdil, že vlastne nevie, kde sa nachádzala v okamihu, keď sme rozhovor robili, jeho loď. „Chvíľu si oddýchnem, ale pauza nebude dlhá. Bude adekvátna podujatiu, na ktoré sa budem pripravovať a na ktoré som sa dostal,“ prezradil rodák z Liptovského Mikuláša, ktorý skraja sezóny po operácii ramena ani netušil, či sa mu sen o tretej olympiáde splní.

Na snímke slovenskí reprezentanti vo vodnom slalome zľava Jakub Grigar, Zuzana Paňková, Matej Beňuš a Eliška Mintálová a vpravo generálny sekretár Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV) Jozef Liba
Mintálová splnila svoj plán: Úspešnú jeseň zavŕšila miestenkou na OH Zobraziť článok

Eliška Mintálová spustila, že teraz bude oddychovať a oslavovať so svojimi najbližšími, s ktorými sa stretávala málo a ktorým vlastne vďačí za to, že si na divokej vode plní svoje sny. „Budú oslavy, budú školské povinnosti a hádam mi voda a loď začnú chýbať,“ povedala Eliška.

Najkratšie bez vody bude Matej Beňuš: „Bude to len pár dní. Chystám sa na divokú vodu, ale do inej lode - do tej, na ktorej sa jazdí zjazd na divokej vode. Už sa na to teším, bude to pre mňa ozajstný relax.“

Vodný slalom je najúspešnejší slovenský olympijský šport. Pätnásť medailí o tom svedčí. Štyria jeho zástupcovia majú istý štart, no v hre sú ešte dve miestenky z novej disciplíny v tomto športe - v kajak krose, kde je ešte stále šanca na zisk - posledné rozdajú na budúci rok na SP v Prahe. Aj preto bude Slovensko v Paríži na divokej vode bojovať o šesť medailových kolekcií.

Mikaela Shiffrinová kritizuje skorý štart sezóny SP.
Shiffrinová kritizuje skorý štart SP: Kto myslí na lyže, keď je 25 stupňov? Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});