Podľa Borbélyho bude Ronaldo v zostave naša výhoda: Škriniar ho totálne vymaže!

Ak nastúpi Cristiano Ronaldo v základnej zostave Portugalska, bude to pre Slovensko výhoda, myslí si tréner a futbalový expert Ladislav ...

Ak nastúpi Cristiano Ronaldo v základnej zostave Portugalska, bude to pre Slovensko výhoda, myslí si tréner a futbalový expert Ladislav Borbély. Milan Škriniar ho dokáže totálne vymazať!

Fotogaléria

Jedným z hlavných ťahákov piatkového programu kvalifikácie na EURO 2024 bude súboj najlepších dvoch tímov skupiny J. Líder z Portugalska privíta druhé Slovensko. Portugalsko nestratilo v šiestich zápasoch ani bod a skóre 24:0 vzbudzuje rešpekt. Zverenci trénera Francesca Calzonu bojujú o druhú postupovú pozíciu s Luxemburskom, majú náskok troch bodov a v najbližšom zápase sa predstavia práve v Luxembursku.

Najväčšiu pozornosť, ako tradične, pred zápasom Portugalska so Slovenskom priťahuje hviezdny útočník Cristiano Ronaldo. Ak bude hrať, pre slovenský tím to môže byť výhodné, myslí si tréner a futbalový expert Ladislav Borbély. "Bolo by pre nás predsa len výhodnejšie, keby Cristiano nastúpil. V tom prípade by boli Portugalčania čitateľnejší a pokiaľ sa na Ronalda skoncentrujeme, bude súper hrateľnejší," vyhlásil Borbély v rozhovore pre Športweb. Má na to hneď niekoľko dôvodov.

Slovenskí futbalisti v domácom zápase potrápili Portugalčanov.
Futbalisti Slovenska dnes nastúpia na ihrisku Portugalska: Prekazia Ronaldovi postupovú párty? Zobraziť článok

"Takmer rok pôsobí v málo kvalitnej, umelej súťaži, ktorá sa nemôže rovnať anglickej, španielskej, talianskej, nemeckej a francúzskej lige. To predsa musí zanechať nejaké stopy," naráža na skutočnosť, že Ronaldo po odchode z Manchesteru United oblieka od januára dres saudskoarabského tímu Al-Nassr.

Borbély verí, že Ronalda by dokázal úspešne eliminovať kapitán slovenskej reprezentácie a obranca PSG Milan Škriniar. Napokon, v minulosti keď hral Ronaldo za Juventus a Škriniar obliekal dres milánskeho Interu, zviedli množstvo súbojov a vzájomne sa dobre poznajú.

"Videl som, ako ho v Taliansku Milan Škriniar totálne eliminoval a Ronaldo sa nezmohol na nič. Milan má veľmi konštruktívnu defenzívnu techniku a na rodákovi z Madeiry ju dokázal uplatniť. Pokiaľ sa obaja nedostanú do rýchlostnej konfrontácie, v ktorej by Škriniar nemal navrch, potom je to práve on, kto by si s CR7 mal poradiť," predpovedá Borbély.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});