Mladá portugalská hviezda v hľadáčiku slávneho veľkoklubu: Odíde už v zimnom prestupovom období?

Manchester United nezažíva najvydarenejší vstup do sezóny, preto sa manžér Erik ten Hag (53) začal sústrediť na nové posily, ktoré by ...
  • Zdroj: Northfoto

Manchester United nezažíva najvydarenejší vstup do sezóny, preto sa manžér Erik ten Hag (53) začal sústrediť na nové posily, ktoré by mohol získať už v zime. Jednou z nich by mal byť aj Joao Neves (19) z Benficy Lisabon. Za služby talentovaného stredopoliara si ale slávny anglický veľkoklub v prípade záujmu bude musieť poriadne priplatiť.

FOTOGALÉRIA: Joao Neves

Britský denník The Sun nedávno informoval, že holandský tréner už do hlavného mesta Portugalska poslal svojich skautov. Tí sa na mladučkú hviezdu prišli pozrieť počas zápasu proti Estorilu, do ktorého Neves nastúpil po ôsmykrát za sebou v základnej zostave.

Jeho výkony v doterajších 11 súťažných stretnutiach aktuálnej sezóny oslnili aj trénera portugalského národného tímu Roberta Martíneza. Ten ho preto za odmenu nominoval na najbližšie zápasy proti Slovensku a Bosne a Hercegovine.

Joao Neves, ktorý futbalovo vyrastal v klubovej akadémii, nahradil v zostave Benficy Argentínčana Enza Fernandeza, ktorý pred necelý rokom prestúpil do londýnskej Chelsea za 121 miliónov eur. Zmluva 19-ročného Portugalčana je však platná až do roku 2028 a klub si ho navyše poistil výkupnou klauzulou v hodnote  119 miliónov eur. Manchester United tak bude musieť siahnuť hlboko do vrecka, ak túži získať šikovného záložníka so svetlou budúcnosťou.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk