Hviezdny obranca si príde na poriadny balík: Pomôže Buffalu k vytúženému cieľu?

Najprv Rasmus Dahlin, teraz Owen Power. Klub Buffalo Sabres zo zámorskej hokejovej NHL v rozpätí troch dní predĺžil o sedem rokov spoluprácu ...
  • Zdroj: TASR/AP

Najprv Rasmus Dahlin, teraz Owen Power. Klub Buffalo Sabres zo zámorskej hokejovej NHL v rozpätí troch dní predĺžil o sedem rokov spoluprácu s dvojicou svojich obrancov.

Oboch si v minulosti vybrali „šable" z 1. miesta v drafte nováčikov. Aktuálne 23-ročný Dahlin bol draftovou jednotkou v roku 2018 a 20-ročný Power v lete 2021. Keďže Švéd Dahlin má už viac skúseností, dostal aj lukratívnejšiu ponuku a za sedem rokov zinkasuje 88 miliónov dolárov, jeho mladší kanadský parťák si polepší o 58,45 milióna USD.

FOTOGALÉRIA: Pomôže Buffalu k vytúženému cieľu?

Aj na uvedené duo bekov sa vedenie Sabres spolieha na ceste za ukončením nepriaznivej série, veď Buffalo chýbalo v play-off NHL už dvanásťkrát bez prerušenia. Kým predtým neraz uzatvárali hodnotenie celej profiligy, v predchádzajúcom ročníku im na vyraďovaciu časť chýbali v konečnom účtovaní iba dva body a o nádej postúpiť prišli počas posledného týždňa základnej časti. Owen Power bol v ostatnej sezóne najproduktívnejším obrancom medzi nováčikmi, keď nazbieral 35 bodov za 4 góly a 31 asistencií.

Keďže má pred sebou ešte posledný rok nováčikovskej zmluvy, nový kontrakt vstúpi do platnosti až v lete 2024. Mladík sa dostal už aj do kanadskej reprezentácie, s ktorou sa stal majstrom sveta v roku 2021 a bol súčasťou „výberu javorového listu" na ZOH 2022 v čínskom Pekingu.

Ešte pred Powerom a Dahlinom vedenie Sabres podpísalo viaceročé zmluvy aj s ďalšími hráčmi – dostali ich Tage Thompson, Dylan Cozens aj Mattias Samuelsson.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk