Jágr si otvoril ústa, Kladno bude pykať: To si robíte prd*l...

Hokejové Kladno dostalo pokutu 10-tisíc korún za vyjadrenie majiteľa Jaromíra Jágra (51) na adresu rozhodcu na sociálnych sieťach počas ...

Hokejové Kladno dostalo pokutu 10-tisíc korún za vyjadrenie majiteľa Jaromíra Jágra (51) na adresu rozhodcu na sociálnych sieťach počas nedeľného zápasu 9. kola extraligy v Mladej Boleslavi.

Fotogaléria

České Budějovice musia zaplatiť 90-tisíc korún za porušenie povinností usporiadateľského klubu v 8. kole proti Libercu. Okrem iného za to, že po zápase nezabránil domáci klub v kontakte diváka s rozhodcami. O verdiktoch disciplinárnej komisie dnes informovala Asociácia profesionálnych klubov ľadového hokeja na svojom webe.

Legendárny útočník Jágr, ktorý na mladoboleslavskom ľade v zostave Kladna chýbal a bol v zápise o stretnutí vedený ako funkcionár, sa neudržal pri situácii z 26. minúty. Keď bol vylúčený útočník Eduards Tralmaks za nedovolené bránenie, legendárny útočník reagoval na facebookovom profile. „Vylúčenie Eda, to si robí rozhodca pr..l," napísal Jágr.

Jeho mužstvo inkasovalo vzápätí v oslabení gól, ktorým Mladá Boleslav znížila na 2:3, ale Kladno si nakoniec odviezlo prvú trojbodovú výhru v sezóne po výsledku 4:3.

Slovenský hokejista Juraj Slafkovský sa snaží dostať puk do bránky.
V zámorí spievajú ódy na Slafkovského: Obrovská pochvala! Zobraziť článok

V Českých Budějoviciach vyvolal pred týždňom veľké emócie záver zápasu. Na začiatku predĺženia spadol domáci bek Milan Doudera po kontakte s Tomášom Filippim, ktorý rozhodcovia ako faul neposúdili. Liberecký útočník Douderu obral o puk a akcia sa skončila víťazným gólom hostí na 4:3, ktorý strelil práve Filippi.

Hoci Doudera dostal dodatočný trest a príde o 10 percent zo základného platu za prihraný pád, mnohí priaznivci Motoru mali na situáciu odlišný pohľad. Podľa nich mal byť Filippi vylúčený. Preto zasypali ľad odpadkami a rozhodcovia i hosťujúci hráči poliali pivom. Do výšky pokuty sa premietlo, že klub nezabránil tomu, aby sa jeden z divákov dostal až do bezprostrednej blízkosti k rozhodcom.

„Fanúšikovia Českých Budějovíc cítili krivdu, zasypali ľad, liali pivo na hráčov súpera aj na rozhodcov. Niekedy sa také veci, bohužiaľ, stávajú. Ale najväčší problém bol v tom, že cez domácu striedačku preliezol jeden fanúšik Budějovíc a prišiel až k dvierkam, kde sa dostal do blízkosti rozhodcov a strkal do nich. Došlo teda dokonca na fyzický kontakt. To je pre nás úplne neprípustné, tým skôr v takejto vypätej situácii," povedal predseda disciplinárnej komisie extraligy Viktor Ujčík.

Situáciu mal možnosť posúdiť z videozáznamu. „Na ňom je všetko úplne jasne viditeľné. Najväčší flaster je práve za ten kontakt s rozhodcami a za to, že tomu nikto nezabránil. Keby tam preliezalo viac ľudí naraz, tak to chápem a nejako aj rešpektujem. Ale ten divák bol sám a usporiadateľ naňho pozerá bez akejkoľvek zásahu. Je len na klube, na kom bude peniaze vymáhať ďalej, či na konkrétnych fanúšikoch, alebo na usporiadateľoch," uviedol Ujčík.

Hráč Chicago Blackhawks Connor Bedard.
Rantanen vyrovnal zápis Petra Šťastného: Bedard sa dočkal prvého gólu Zobraziť článok

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});