Olympijská šampiónka bojuje v nemocnici o život: Jej dcéra prosí o pomoc

Olympijská šampiónka v gymnastickom viacboji z roku 1984 Mary Lou Rettonová (55) leží v kritickom stave v texaskej nemocnici so zriedkavou ...
  • Zdroj: TASR/AP

Olympijská šampiónka v gymnastickom viacboji z roku 1984 Mary Lou Rettonová (55) leží v kritickom stave v texaskej nemocnici so zriedkavou formou zápalu pľúc. Informovala o tom jej dcéra s tým, že bývalá úspešná reprezentantka USA bojuje o svoj život.

"Moja úžasná mama Mary Lou má veľmi zriedkavú formu zápalu pľúc a bojuje o život. Nemôže sama dýchať. Už je vyše týždňa na jednotke intenzívnej starostlivosti. Z rešpektu k nej a jej súkromiu neprezradím všetky podrobnosti," napísala jej dcéra McKenna Kelleyová na sociálnej sieti a uviedla, že Rettonová nemá zdravotné poistenie. Založila preto finančnú zbierku s cieľom získať 50-tisíc dolárov na pokrytie liečebných nákladov matky. "Čokoľvek, absolútne čokoľvek, by mojej rodine a mojej mame veľmi pomohlo."

Kanadský hokejista Connor Bedard.
Bedard pri premiére zažiaril: Stala sa mu aj bizarná vec a hrozí mu pokuta! Zobraziť článok

Rettonová sa na OH 1984 v Los Angeles stala prvou Američankou, ktorá získala zlato vo viacboji. K tomu pridala aj dve strieborné a dve bronzové medaily. V roku 1997 ju uviedli do Medzinárodnej gymnastickej siene slávy. Informovala agentúra AFP.

Odporúčame z TIVI.sk