Argentínsky tenista si otvoril ústa: Vychválil Djokoviča, naložil Federerovi s Nadalom

Otvoril si ústa! Argentínsky tenista Marco Trungelliti (33) v rozhovore pre La Nación priznal, že sa objavila osoba, ktorá mu ponúkla ...
  • Zdroj: SITA/AP

Otvoril si ústa! Argentínsky tenista Marco Trungelliti (33) v rozhovore pre La Nación priznal, že sa objavila osoba, ktorá mu ponúkla 100-tisíc dolárov za vypustenie zápasu.

FOTOGALÉRIA: Marco Trungelliti

S ovplyvňovaním zápasov sa stretol tak často, že do niektorých krajín dokonca ani nechodil a bál sa o svoj holý život.

„Na niektorí miesta som sa nevrátil a hral iba v Európe, pričom ani tam som nemal absolútnu bezpečnosť,“ priznáva Marco Trungelliti.

Argentínskemu tenistovi sa nepáči, že také osobnosti ako sú Roger Federer či Rafael Nadal sa nevyjadrujú k vážnym témam okolo tenisu.

Na snímke slovenský tenista Alex Molčan.
Klein a Gombos postúpili do 2. kola dvojhry, Molčan vypadol Zobraziť článok

"Pre mňa je to nevyhnutné. Ľuďom sa to môže i nemusí páčiť, ale Federer a Nadal nikdy nič nepovedali. Či sa im to páči, alebo nie, tak aj oni sú spoluvinníkmi za to, aký zlý je tento systém, pretože si nevedeli otvoriť ústa a aspoň raz bojovať za práva hráčov.  Ako hráči môžu byť skvelí, ale ako ľudia, snažiaci sa zlepšiť systém vo všeobecnosti, sa mi zdajú veľmi biedni. Toto je to, čo dnes robia Novak Djokovič a Vasek Pospisil,“ dodal Argentínčan.

Bývalá kapitánka českej basketbalovej reprezentácie Renáta Březinová sa snaží dostať z Izraela.
Zúfalá prosba českej basketbalistky z Izraelu: Nemáte niekto súkromné lietadlo? Zobraziť článok

Jeho srdce potešil Djokovič záujmom o nižšie umiestnených hráčov v rebríčku, ktorí to čo zarobia, minú na cesty, tréningy či ubytovanie. „Stretol som ho počas US Open a poďakoval mu za veci, ktoré robí pre hráčov,“ dodal Trungelliti.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});