Začína sa predaj vstupeniek na MS v hokeji: Vyše 92-tisíc lístkov má už svojich majiteľov

V predpredaji vstupeniek na hokejové majstrovstvá sveta 2024 v Prahe a Ostrave si fanúšikovia zakúpili už vyše 92-tisíc lístkov.
  • Zdroj: TASR/Martin Baumann

V predpredaji vstupeniek na hokejové majstrovstvá sveta 2024 v Prahe a Ostrave si fanúšikovia zakúpili už vyše 92-tisíc lístkov.

Voľný predaj sa začne v utorok o 10:00. Doteraz si mohli vstupenky zaobstarať iba účastníci súťaže, do ktorej sa podľa organizátorov zapojilo vyše 123-tisíc priaznivcov. Usporiadatelia o tom informovali v tlačovej správe.

Do súťaže bolo uvoľnených 20 percent kapacity arén, najväčší záujem bol o zápasy českého, slovenského a poľského tímu. Domáca reprezentácia bude hrať v Prahe, tímy Slovenska a Poľska odohrajú základnú skupinu v Ostrave.

Prípravu NHL ovládol Šimon Nemec.
Štartuje NHL: Piati Slováci majú istotu, jeden čaká na verdikt Zobraziť článok

Pri MS v roku 2015 mala pražská O2 arena kapacitu 17.383 divákov, do Ostravy mohlo na stretnutie prísť maximálne 8812 ľudí. Celkovo šampionát navštívilo 741.690 fanúšikov, čo je historický rekord.

Voľný predaj odštartuje v utorok na webe šampionátu, na základe výberu konkrétneho stretnutia budú fanúšikovia presmerovaní do predajného systému operátora. Vstupenky na všetky zápasy základnej časti a obe ostravské štvrťfinále budú k dispozícii v sieti Ticketportal, vstupenky na zápasy play off v Prahe bude predávať Ticketmaster.

Na snímke uprostred Hunter Fejes (Košice) sa teší z gólu so spoluhráčmi.
HC Košice čaká ťažká previerka: O postupovú nádej v LM proti tímu s piatimi ex-hráčmi NHL! Zobraziť článok

Vstupenky sú rozdelené do troch cenových kategórií podľa miesta v aréne.

Ceny balíčkov na stretnutie zahraničných mužstiev v deň, keď nehrá česká reprezentácia, začínajú na sume 48 eur. Organizátori vybrali aj päť takzvaných rodinných zápasov, na ktoré budú vstupenky stáť od 8 eur. V Prahe pôjde napríklad o súboj Kanady a Veľkej Británie v sobotu 11. mája.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk