Vémola vybavil obra Langera a rypol si do Végha: Najrýchlejšie k. o. v histórii Oktagonu

Svet MMA je vo vytržení! Český bojovník Karlos Vémola (38) v sobotu poslal k zemi v hlavnom zápase Oktagonu 47 slovenského obra Pavla ...
  • Zdroj: Oktagon MMA

Svet MMA je vo vytržení! Český bojovník Karlos Vémola (38) v sobotu poslal k zemi v hlavnom zápase Oktagonu 47 slovenského obra Pavla Langera (32) jedným z najrýchlejších k .o. v histórii.

FOTOGALÉRIA: Karlos Vémola

Český Terminátor si tak splnil sen, keď dosiahol svoj vôbec prvý knokaut v kariére v tejto kategórii. A nezabudol si pri tom rypnúť aj do Attilu Végha… 

Terminátor? Po sobotnej noci skôr agent James Bond. Po víťazstve v čase 0:07 si Vémola túto prezývku naozaj zaslúži. Očakávaný duel o titulový opasok v poloťažkej kategórii do 93 kg sa skutočne skončil už po 7 sekundách, keď Langer nezvládol rýchly nástup Vémolu. Pre Slováka to bola prvá prehra po troch víťazstvách, Vémola sa tešil vôbec z prvého knokautu v kariére v poloťažkej váhe. Podľa predstaviteľov organizácie išlo o najrýchlejšie ukončený zápas v jej histórii.

Hoškov recept na Humburgera je jednoduchý: Keď ju trafím, bude koniec!
Hoškov recept na Humburgera je jednoduchý: Keď ju trafím, bude koniec! Zobraziť článok

Diváci na bratislavskom Zimnom štadióne Ondreja Nepelu po zápase na Karlosa Vémolu pískali. Môže za to zrejme aj dlhoočakávaná odveta s naším Attilom Véghom, ktorá sa presunula na budúce leto.

„Pozdravujem Attilku Végha, s ktorým nás čakajú veľké veci. Dúfam, že spolu ešte niečo veľké vymyslíme. Najväčší česko-slovenský zápas v histórii,“ rypol si Vémola do Végha priamo v ringu a neskôr na pozápasovej tlačovke vážnejšie dodal.

„To, že sa zápas presunul, je v poriadku, s tým sa nedá nič robiť. Za mňa platí to, čo som povedal, že zápasom s Attilom ukončím svoju kariéru. Ale nebudem do leta len tak sedieť a nič nerobiť. Potrebujem súperov,“ hecoval sa Vémola, ktorý týmto narážal aj na to, že by sa do odvety s Véghom ešte raz rád pobil s Patrikom Kinclom. Ten ho v máji zmlátil v súboji o pás v strednej váhe, pričom po zápase Vémola skončil s brutálnymi krvavými šrámami na tvári.

MMA bojovníčka Lucia Szabová (23)
Bojovníčka Lucia alias Silent Killer o tehotenstve: Bol to šok, po pôrode ju prekvapilo niečo iné! Zoberie syna na zápas? Zobraziť článok

V Bratislave zaujal aj návrat Lucie Szabovej. Na scénu sa vrátila po materských povinnostiach, pričom v Oktagone naposledy bojovala v júli 2021. V súboji s ďalšou matkou v klietke Švédkou Alexandrou Andersrödovou vyhrala na body jednomyseľným verdiktom rozhodcov.

Nasledujúci turnaj organizácie Oktagon MMA je na programe 4. novembra v britskom Manchestri.

Oktagon 47

- poloťažká váha - titulový zápas: Vémola (ČR) - Langer (SR) - Vémola k. o. v 1. kole

- ľahká váha: Buchinger (SR) - Dohnal (ČR) - Buchinger k. o. v 2. kole

- ťažká váha: Palasz (Poľ.) - Boukichou (Fr.) - Palasz na body

- ľahká váha: Legierski (Poľ.) - Ryšavý (SR) - Legierski na body

- stredná váha: Mazúch (SR) - Cordero (Nem.) - Mazúch k. o. v 3. kole

- welter: Siwiec (Poľ.) - Gogoladze (Gruz.) - Gogoladze na body

- welter: Pukač (SR) - Kohout (ČR) - Kohout na body

- bantam: Szabová (SR) - Andersrödová (Švéd.) - Szabová na body

- bantam: Lopez (USA) - Adamia (Gruz.) - Adamia na body

- do 60 kg: Smolková (SR.) - Morrisová (V. Brit.) - Morrisová submisia

- stredná váha: Horváth (Maď.) - Sami (Egypt)- Sami k. o. v 1. kole

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});