Obranca Devils bodoval viac ako Slafkovský: Prípravu NHL ovládol Šimon Nemec!

Kluby NHL majú za sebou posledné prípravné zápasy pred štartom súťažného ročníka 2023/24. V drese Montrealu sa v jednom z nich pochlapil ...
  • Zdroj: SITA/AP

Kluby NHL majú za sebou posledné prípravné zápasy pred štartom súťažného ročníka 2023/24. V drese Montrealu sa v jednom z nich pochlapil aj Juraj Slafkovský (19), ktorý konečne opäť skóroval a pomohol tak svojmu tímu k triumfu 6:4 nad Ottawou.

Navyše sa presadil mimoriadne rýchlo - skóre duelu otvoril už po 33 sekundách. Rozhodne najzaujímavejší na celej príprave je fakt, že paradoxne viac v nej bodoval obranca a celková dvojka draftu 2022 Šimon Nemec ako útočník Slafkovský, ktorého si Montreal vlani na výbere talentov potiahol pred jeho krajanom a kamarátom z prvého miesta.

FOTOGALÉRIA: Slováci v NHL

Nemec, obranca Devils, odohral v drese New Jersey štyri zápasy, v ktorých si udržal priemer bodu na zápas - strelil dva góly a pridal dve asistencie. Slafkovský zaznamenal v príprave za Canadiens v piatich dueloch dva góly a asistenciu. „Snažím sa pokračovať tam, kde som skončil v minulej sezóne. Zranil som sa, no je na čom stavať. Stále sú tu drobné detaily, ktoré musím vylepšovať, aby moja hra vyzerala lepšie. Dostávať sa k puku a potom môžu prísť aj góly a asistencie. Je skvelé, že sa dostávam častejšie pred bránku a k strelám ako v minulej sezóne. Musím si to však preniesť aj do základnej časti,“ povedal v rozhovore pre klubovú stránku Slafkovský po zápase s Ottawou.

Bod na zápas

Šimon Nemec v dueli New Jersey Devils na ľade New York Islanders pečatil gólom triumf svojho tímu 3:0. Rodák z Liptovského Mikuláša skóroval v 29. minúte na konci oslabenia a po zápase pre klubovú stránku uviedol: „Videl som šancu. Snažil som sa ju využiť a podarilo sa mi streliť gól.“

Juraj Slafkovský bol aktérom hromadnej bitky.
Slafkovský sa zaplietol do bitky, rozdal pár úderov: Tento muž mu zachránil kožu! Zobraziť článok

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk