Dráma po zápase EKL: Majiteľ klubu schytal údery, hráči skončili v putách

Holandská polícia zadržala dvoch hráčov poľského tímu, v ktorom pôsobí aj český útočník Tomáš Pekhart (34), za násilné správanie po štvrtkovom ...
  • Zdroj: northfoto

Holandská polícia zadržala dvoch hráčov poľského tímu, v ktorom pôsobí aj český útočník Tomáš Pekhart (34), za násilné správanie po štvrtkovom zápase Európskej ligy medzi Alkmaarom a Legiou Varšava.

Podľa poľských médií a majiteľa klubu Dariusza Mioduského ochranka štadióna a polícia nedovolili hráčom hosťujúceho klubu nastúpiť do autobusu a opustiť štadión po zápase. Tvrdili, že štadión musel byť uzavretý kvôli agresívnemu správaniu fanúšikov Legie.

Hráči a funkcionári varšavského klubu sa dostali do stretu s policajtmi a ochrankou. Poľskí novinári tvrdia, že polícia sa k Poliakom správala hrubo a nevybieravo. Polícia vyviedla portugalského stredopoliara Josuého Pesqueiru a srbského obrancu Radovana Pankova z autobusu v putách.

"Po zápase dvaja hráči Legie Varšava zranili zamestnancov AZ Alkmaar, ktorí museli byť ošetrení. Z tohto dôvodu boli hráči zadržaní. Poľské médiá stavajú hráčov do úlohy obetí, ale to je ďaleko od pravdy. Samotní futbalisti sa správali násilne," uviedli polícia, prokuratúra a mesto Alkmaar v spoločnom vyhlásení.

Cristiano Ronaldo prispel k ďalšiemu jednoznačnému triumfu Portugalcov dvoma gólmi.
Martinez zverejnil nomináciu: Portugalčania budú proti Slovákom v plnej sile! Zobraziť článok

"Hráči na nikoho neútočili, agresivita prichádzala z druhej strany. Starosta Alkmaaru nechcel Poliakov vo svojom meste, povedal to pred zápasom. Počas dňa ich vyháňal z reštaurácií a polícia stupňovala napätie. Je to úplný škandál," povedal Mioduski počas popoludňajšej tlačovej konferencie.

"Zápas bol úplne pokojný. Verím, že aj vzhľadom na odvetu doma situáciu spolu s AZ upokojíme. Videl som toho veľa, ale nikdy by ma nenapadlo, že ochranka a polícia zaútočia na hráčov. Nenecháme to tak, holandské médiá nepíšu pravdu," dodal šéf a majiteľ Legie.

Mioduski povedal, že chcel celú situáciu natočiť na mobilný telefón, ale ten mu bol vyrazený z ruky. Následne dostal niekoľko úderov do tváre. Klub zatiaľ nemá žiadne informácie o tom, kedy budú zadržaní hráči prepustení, je s nimi v kontakte prostredníctvom ich právnikov.

Futbalista Paul Pogba.
Pogba mal pozitívnu aj B-vzorku, hrozí mu drsný dištanc Zobraziť článok

K incidentu sa vyjadril aj poľský premiér Mateusz Morawiecki. "Veľmi znepokojujúce správy z Alkmaaru," napísal dnes ráno na sociálnej sieti X. Nariadil poľským veľvyslanectvám v Holandsku, aby ich zamestnanci prijali opatrenia na vysvetlenie nočných udalostí. "S poľskými hráčmi a poľskými fanúšikmi sa musí zaobchádzať v súlade so zákonom. Nesúhlasíme s jeho porušovaním," uviedol Morawiecki.

Polícia uviedla, že výtržnosti vypukli pred začiatkom zápasu pri vstupe na štadión. Fanúšikovia Legie sa údajne vrhli na vstupnú bránu a fyzicky napadli ochranku a policajtov. Jeden policajt upadol do bezvedomia.

Polícia v záujme vlastnej bezpečnosti nasadila slzotvorný plyn, ale výtržníkom sa napriek tomu podarilo zmocniť veľkého počtu obuškov. Viacerým priaznivcom Legie sa podarilo dostať na štadión bez vstupeniek.

Generálny riaditeľ Slovana si rypol do konkurenčného Spartaka.
Fanúšikovia Slovana po zápase skandovali na Kmotríka: TOTO im sľúbil! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk