Belasí na čele tabuľky Konferenčnej ligy: Čavrič vykopal Slovanu už milión eur!

Ide ako píla! Z hry či zo štandardnej situácie - všetko jedno. Útočník Aleksandar Čavrič (29) nemá zľutovanie so žiadnym súperom.
  • Zdroj: TASR

Ide ako píla! Z hry či zo štandardnej situácie - všetko jedno. Útočník Aleksandar Čavrič (29) nemá zľutovanie so žiadnym súperom.

Srbský legionár vykopal futbalovému Slovanu v skupinovej fáze Konferenčnej ligy v dvoch zápasoch milión eur. Najskôr víťazným gólom odpálil frajerov z Klaksvíku a v Ľubľane rozhodol o troch bodoch premeneným pokutovým kopom. 

FOTOGALÉRIA: Čavrič vykopal Slovanu už milión eur!

Balkánec, ktorý mal odísť z Tehelného poľa do ruského Rubinu Kazaň, kvôli čomu už odovzdal aj klubový byt, je v parádnom laufe. V posledných štyroch dueloch strelil tri góly a pri dvoch asistoval. Najmä vďaka nemu ťahajú belasí šnúru piatich víťazných súbojov. „Zaslúžene sme vyhrali. Bol to fyzicky ťažký zápas na náročnom teréne. Každý hráč však išiel na sto a viac percent. Sme veľmi spokojní. Máme šesť bodov, čo bol náš cieľ pred vstupom do skupinovej fázy,“ povedal pre klubovú televíziu.

Slovan mal výhodu dvoch pokutových kopov. Prvý nepremenil kapitán Vladimír Weiss, repete zvládol lepšie Čavrič. „Vlado mi povedal, aby som išiel kopať ja. Po jeho neúspešnom pokuse sa necítil dobre. Sú také zápasy a dni, keď lopta hráča neposlúcha. V prípade jeho neúčasti kopem jedenástky ja. Teraz mi ponúkol túto možnosť a aj vďaka nemu som dal gól,“ priznal rodák z Vukovaru, ktorý vlani požiadal o slovenské občianstvo. „Ja som odovzdal všetky potrebné papiere a čakám. Nemám informácie, nie je to o mne. Už to trvá od decembra, ale raz to príde. Chcem slovenské občianstvo a reprezentovať. Verím, že príde deň, keď nastúpim za Slovensko,“ povedal na túto tému pre denník Šport.

Slovan mal vlani po dvoch zápasoch jediný bod a nakoniec skupinu vyhral. Teraz ich má na konte šesť a vedie tabuľku. „Asi sme sa poučili z minulého roka. Ešte nie je o ničom rozhodnuté. Sme na dobrej ceste a v dobrej forme. Máme päť víťazstiev za sebou. Aj atmosféra v tíme je oveľa lepšia ako predtým. Super. Takto by to malo vyzerať. Dúfam, že v tom budeme pokračovať,“ zdôraznil Čavrič a poďakoval sa vyše tisícke fanúšikov na štadióne. „Veľmi nám pomohli. Vôbec som necítil, že hráme na ihrisku súpera.“

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});