Ďalší hokejový sviatok na Slovensku! V roku 2026 budeme hostiť turnaj tejto elitnej kategórie

Majstrovstvá sveta hokejistov do 18 rokov sa v roku 2026 uskutočnia na Slovensku. Rozhodli o tom členovia Rady Medzinárodnej hokejovej ...
  • Zdroj: TASR

Majstrovstvá sveta hokejistov do 18 rokov sa v roku 2026 uskutočnia na Slovensku. Rozhodli o tom členovia Rady Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) spolu s účastníckymi krajinami na zasadnutí polročného Kongresu IIHF.

Slovensko ako kandidát na šampionát získalo 100-percentnú dôveru hlasujúcich delegátov. Informoval o tom Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) na svojej facebookovej stránke.

Slovenský hokejista Maroš Jedlička (vľavo) v drese Colorada Avalanche počas prípravného zápasu zámorskej NHL.
Obrovská smola: Slovenskú nádej čaká namiesto NHL operácia Zobraziť článok

Turnaj elitnej kategórie MS do 18 rokov sa naposledy konal na Slovensku v roku 2017, keď šampionát hostili Poprad a Spišská Nová Ves. Titul vtedy získali Američania po finálovom triumfe nad Fínskom (4:2). Slováci na domácom podujatí postúpili do štvrťfinále, kde prehrali s Rusmi 2:3 po predĺžení. Na Slovensku sa však viackrát konal turnaj A-skupiny I. divízie MS hráčov do 18 rokov, naposledy vlani v apríli v Piešťanoch. Mladí slovenskí reprezentanti si ako víťazi turnaja vybojovali návrat medzi elitu.

Z pohľadu dejiska v roku 2026 je zatiaľ všetko otvorené. „Na potvrdenie dejiska máme k dispozícii dostatok času. Premýšľame nad dvoma alternatívami. Jednou je dvojica miest na východnom Slovensku rovnako ako v roku 2017. Druhou alternatívou sú dve mestá na západnom Slovensku. Je priskoro hovoriť o konkrétnych dejiskách, čaká nás séria rokovaní. Predpokladám však, že ešte počas tejto sezóny oznámime, ktoré dve mestá napokon zorganizujú šampionát v roku 2026," povedal pre hockeyslovakia.sk prezident SZĽH Miroslav Šatan.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});