Akcionár belasých Hofstädter o zmenách v tíme: Ak raz odídeme do Čiech, jeden Slovan tu zostane!

Hokejový Slovan zažil turbulentný vstup do nového ročníka, keď prehral z úvodných štyroch dueloch až tri. Vedenie klubu následne zareagovalo ...

Hokejový Slovan zažil turbulentný vstup do nového ročníka, keď prehral z úvodných štyroch dueloch až tri. Vedenie klubu následne zareagovalo a vo funkcii skončil nielen hlavný kouč Ján Pardavý (52), ale aj športový riaditeľ Oto Haščák (59).

Fotogaléria

Na lavičku belasých zasadla česká legenda Vladimír Růžička (60). Ako všetky tieto zmeny vníma jeden z akcionárov Pavol Hofstädter (45), prezradil v podcaste na klubovej stránke bratislavského klubu!

Čo si sľubujete od príchodu nového trénera Vladimíra Růžičku?

Keď sme začali zvažovať výmenu trénera, brali sme do úvahy viacero faktorov, ktoré ovplyvňujú celkový výkon mužstva. Aj preto bola voľba pána Růžičku pre nás prioritou číslo jedna. Potrebovali sme, aby sa mužstvo vzchopilo po mentálnej stránke. V osobe nového trénera sme videli človeka, ktorý dokáže mužstvo nakopnúť, aby chlapci opäť začali robiť len to, čo vedia. Očakávame, že v osobnosti trénera Růžičku príde charizma, tvrdá ruka, ale aj skúsenosti, čo bolo v prvých dvoch zápasoch na atmosfére striedačky vidieť.

Ozývajú sa aj kritické hlasy, že nový kouč už pár rokov na najvyššej úrovni netrénoval a je skôr predstaviteľom tzv. starej školy...

Aj tzv. staršia generácia môže mužstvu priniesť veľa poznatkov a skúseností. Naďalej chceme hrať atraktívnym útočným štýlom a pán Růžička je s tým stotožnený. V tomto sa nič nezmení. Možno sa zmenia niektoré systémové veci, ale nemalo by to byť na úkor atraktivity hry, ktorú chceme produkovať.

V tejto súvislosti sa natíska otázka, či neľutujete, že ste trénera Pardavého a športového riaditeľa Haščáka nevymenili už po minulej neúspešnej sezóne, keď Slovan vypadol vo štvrťfinále?

Nemyslím si, že by bolo namieste niečo ľutovať. Minuloročná sezóna nebola uspokojivá, vtedy sme už boli trochu neistí, ale obaja mali našu dôveru. Nechceli sme robiť takéto radikálne rozhodnutia takpovediac po prvom nezdare. Bola to ich prvá sezóna a z 90 percent pracovali s mužstvom, ktoré bolo už zazmluvnené. Neskladali si ho. Preto sme im dali príležitosť. Povedali sme si, že toto je pre nich sezóna číslo jedna. Mohli si vybrať hráčov. Napokon sme sa zhodli, že zmena je potrebná, ale s oboma sme sa rozišli v dobrom.

Boris sa v kabíne Capitals rýchlo udomácnil.
Slovenský brankár chytá na Ukrajine: Hokej na frontovej línii! Zobraziť článok

Napriek poslednej porážke od Trenčína po nájazdoch 2:3 bol v nedeľu na ľade akoby iný Slovan - bojovnejší a angažovanejší. Aká je teraz nálada v klube?

Aj ja to vnímam, že nasadenie hráčov je iné, ako v prvých zápasoch sezóny, v ktorých sa nám nedarilo. Zmenami sme chceli dať chlapcom impulz, aby sa naštartovali a po prvých dvoch dueloch sa dá povedať, že sa to obmenenému realizačnému tímu podarilo. Hráči vyzerali na ľade inak. Chýba tam ešte istá zohranosť, ale verím, že to bude už len lepšie.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});