Strach o legendárneho Mariána Šťastného: Pre zlý stav skončil v hospici

To bude ale bomba! Francúzsko-kanadský herec a režisér Luc Picard (62) pripravuje skutočný televízny trhák. Stojí totiž v čele vývoja ...
  • Zdroj: archív R.Stastny

To bude ale bomba! Francúzsko-kanadský herec a režisér Luc Picard (62) pripravuje skutočný televízny trhák. Stojí totiž v čele vývoja série, ktorá odhalí jednu z najúžasnejších kapitol v histórii hokeja.

FOTOGALÉRIA: Bratia Šťastní

Picard bude režírovať dokument s názvom Operácia Šťastní, šesť epizód plných napätia a vášne, ktoré zachytia útek bratov Šťastných do Quebecu Nordiques na začiatku 80. rokov.

Správu o zámere natočiť seriál o slávnom bratskom triu prijal s rozpakmi Robert Stastny - Mariánov syn. S rodinou je v komplikovanom vzťahu. Zazlieva im, že dovolili predaj rodinného sídla a golfového areálu v čase, keď otec nie je vzhľadom na zdravotný stav schopný vyhodnocovať takéto situácie. V Kanade má dokonca zákaz vyjadrovať sa k rodine, preto trávi väčšinu času v Európe

Aj kvôli trénerovi Ramsaymu posilní Pavol národný tím.
Regenda neuspel v kempe Anaheimu: Sezónu začne na farme Zobraziť článok

Víta síce nápad natočiť seriál, ale vzhľadom na stav Mariána Šťastného (70) to nepovažuje za ideálne načasovanie. „Je smiešne, že sa rieši hokejová šou, keď je môj otec v takejto situácii,“ napísal na sociálnej sieti.

Pre Nový Čas potvrdil, že najstarší z hokejového tria Šťastných je od leta v starobinci s hospicom v mestečku Saint-Édouard-de-Lotbinière, asi 70 km od Quebecu. Sám by si musel pýtať povolenie, aby ho mohol
navštíviť. Brat Anton sa mal s Mariánom stretnúť toto leto.

„Je v starobinci, v hospici. Ale nie je v nemocnici na oddelení pre najťažších pacientov. Je zodratý ako po vojne, ale neumiera,“ tvrdí syn.

Slovenský hokejista Maroš Jedlička (vľavo) v drese Colorada Avalanche počas prípravného zápasu zámorskej NHL.
Obrovská smola: Slovenskú nádej čaká namiesto NHL operácia Zobraziť článok

Bývalého hráča Slovana, Dukly Jihlava (vojenčina), Quebecu, Toronta (NHL) a HC Sierre (Švajčiarsko) videla verejnosť naposledy v roku 2020 vo videu z domu, na ktorom je kedysi dominantný športovec evidentne indisponovaný a zoslabnutý pre pokročilé štádium Parkinsonovej choroby.

Zariadenie pre nevládnych

Rezidencia pre seniorov Jardin des Aînés, v ktorej má podľa syna Roberta momentálne žiť Marián Šťastný, ponúka ubytovanie pre starších ľudí bez ohľadu na úroveň ich autonómie až do konca ich života. Zariadenie prijíma ľudí, ktorí strácajú svoju autonómiu, neautonómnych ľudí s kognitívnymi problémami a ponúka aj paliatívnu starostlivosť na sklonku života.

2019: Legendárni bratia spolu s odstupom niekoľkých rokov.
Vzniká seriál o legendárnych bratoch Šťastných: Dokument na úrovni Netflixu! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});