Neapol zasiahlo pred zápasom Ligy majstrov zemetrasenie: Pocítili ho aj hráči Realu Madrid

V noci pred utorkovým večerným duelom Ligy majstrov 2023/2024 zasiahlo talianske mesto Neapol zemetrasenie.
  • Zdroj: TASR/AP

V noci pred utorkovým večerným duelom Ligy majstrov 2023/2024 zasiahlo talianske mesto Neapol zemetrasenie.

Na Štadióne Diega Maradonu sa v utorok večer predstavia futbalisti španielskeho Realu Madrid, ktorí tiež pocítili otrasy, ich epicentrum bolo približne deväť kilometrov od centra mesta. Mnoho obyvateľov Neapola vyšlo v noci do ulíc.

"Boli to štyri sekundy otrasov. Bolo to, ako keby niekto vŕtal," informoval Miguel Ángel Toribio, redaktor španielskeho Radia Marca. Ten pocítil otrasy v hoteli, ktorí je veľmi blízko domovského stánku SSC Neapol. Ďalší novinár z denníka Marca cítil otrasy, keď sa nachádzal pri hoteli, v ktorom je ubytovaná výprava "bieleho baletu".

Neapol zasiahlo zemetrasenie s magnitúdom 4,0 o 22.10 h v pondelok večer, epicentrum sa nachádzalo v hĺbke 2,61 kilometra. Pondelkové otrasy cítili aj v 50 km vzdialenom meste Salerno. Observatórium Vesuviano v pondelok zaznamenalo osem ďalších otrasov do štvrťhodiny po prvom zemetrasení.

Miestne úrady doteraz nezaznamenali vážne škody na budovách či zranenia osôb. Bol to druhý najsilnejší otras za ostatných 40 rokov, vlani koncom septembra lokalitu zasiahlo zemetrasenie s magnitúdom 4,2.

Slovenský futbalový reprezentant Tomáš Suslov.
Ondrej Duda a Tomáš Suslov nastúpili v základe Hellasu: Z Turína berú bod Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});