Smolkovú treba v tréningoch brzdiť: Vôľa niečo dosiahnuť je u nej na vysokej úrovni!

Málokto do toho dáva toľko, koľko ona. Veronika Smolková (2-2) prišla za veľkú mláku ako neznáma bojovníčka z malej európskej krajiny. ...
  • Zdroj: Instagram/@veronika.smolkova.02

Málokto do toho dáva toľko, koľko ona. Veronika Smolková (2-2) prišla za veľkú mláku ako neznáma bojovníčka z malej európskej krajiny. Už v prvom zápase si však výkonom získala obrovskú priazeň zámorských fanúšikov. Perspektívna Slovenka necúvne pred žiadnou výzvou ani úderom, čo ju predurčuje k veľkej budúcnosti.

Keď nastupuje do klietky, na prvý pohľad môže pôsobiť odmeraným dojmom. Nedočkavým priaznivcom ruku nepodá, jednoducho hľadí pred seba a kráča za svojím cieľom. „Keď nastupujem do zápasu, som vždy vážna a ľudí ani poriadne nevnímam. Pomáha mi uzavrieť sa do seba. Až po dueli zo mňa všetko opadne, emócie dám zo seba von a od šťastia sa mi chce odpadnúť,“ vysvetľuje vždy usmiata Revúčanka v novej epizóde NA DOHLED.

Už od mladého veku si ju pod svoje krídla vzal Vladimír Moravčík. Slovenský kráľ postojových disciplín vykresal z odhodlaného dievčaťa jednu z najväčších nádejí domácej scény. „Hneď keď prišla k nám do gymu, bolo vidno, že vie, čo chce a tvrdo si za tým ide. Húževnatosť a vôľa niečo v tomto športe dosiahnuť je u nej na vysokej úrovni. Verím, že nás budú obchádzať zranenia a bude sa môcť plnohodnotne venovať tomu, čo miluje,“ nachádza slová chvály na svoju zverenkyňu 41-ročný „Dracula“.

Ťažko na cvičisku, ľahko na bojisku. Prevedenie známeho citátu do praxe platí u Veroniky Smolkovej niekoľkonásobne. Absolútne spokojná so sebou skrátka nie je nikdy. „Je veľmi pracovitá, s prístupom k tréningom nemá vôbec žiadny problém. Skôr ju musíme brzdiť, pretože veľakrát má pocit, že preto robí málo a chcela by ešte oveľa viac. Snažíme sa ju naučiť, že aj regenerácia je pre rast výkonu dôležitá,“ vraví na margo 21-ročnej zápasníčky Richard Dobrotka, ďalší z členov jej tímu.

Veronika Smolková si premiéru na pôde OKTAGON MMA odkrúti už nadchádzajúci víkend. Na turnaji s poradovým číslom 47 bude v Bratislave čeliť Megan Morris (1-2). Angličanka je juniorskou svetovou šampiónkou IMMAF z roku 2018. Štýlom boja sa veľmi podobá práve nadchádzajúcej konkurentke, čo je predzvesť toho, že nás čaká ďalšie atraktívne meranie síl.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});