Odveta, na ktorú čakala celá domáca scéna: Fapšo vyzve Kozubovského, víťaz pôjde o titul?

V priebehu posledných dvoch mesiacov kalendárneho roka 2023 má RFA na programe až tri podujatia tesne po sebe.

V priebehu posledných dvoch mesiacov kalendárneho roka 2023 má RFA na programe až tri podujatia tesne po sebe.

Fotogaléria

Všetko odštartuje spoločnou akciou s IAF 11. novembra, kde uvidíme až tri titulové zápasy. O dva týždne neskôr príde na rad RFA 13 v Budapešti, kde sa okrem najväčších maďarských hviezd organizácie predstaví aj Veronika Zajícová.

 

Posledný turnaj nás čaká 2. decembra v košickej Steel Aréne, kde hlavný zápas RFA 14 zaobstarajú Sebastián Fapšo a Matěj Kozubovský. Tí sa už v minulosti raz stretli a v očiach mnohých fanúšikov išlo o najlepší postojársky zápas, aký sa kedy na českej alebo slovenskej pôde odohral. Vstupenky na ich odvetu sú dostupné v sieťach Predpredaj.sk a Ticketportal.sk.

Štyri počítania a zápas ako na hojdačke

V thajskom boxe je bežné, že prvé kolo je oťukávacie a bojovníci sa v ňom len zahrievajú. To ale nebol prípad duelu Fapšo vs. Kozubovský, v ktorom slovenský bojovník poslal k zemi Kozubovského hneď dvakrát. Ten mal veľké problémy vrátiť sa späť na nohy a aj s veľkou dávkou šťastia napokon prežil prvé kolo.

 

Zvyšné dve kolá ale vyzerali už úplne inak. Kozubovský prevzal iniciatívu a ku koncu 2. kola po čistej dominancii poslal Fapša k zemi. Podobne to vyzeralo aj v 3. kole, no nanešťastie pre českého bojovníka, Fapšo opäť vytiahol zázračný úder a poslal Kozubovského do počítania. Napriek tomu, že kolo prehral, tretí bod dole zabezpečil Fapšovi bodový triumf.

Odveta bude podľa Kozubovského odlišná

Aj v ich odvete sa dá očakávať podobný priebeh zápasu, v ktorom ak Kozubovský prežije počiatočný tlak, v pokračujúcej fáze sa súboj bude prikláňať na jeho stranu. V očiach českého zápasníka bude najväčší rozdiel oproti ich prvému zápasu v tom, že tentokrát to bude len na jednu bránu.

 

„Bude tam jasná dominancia. V prvom zápase prišiel lucky punch, ktorý rozhodol o celom zápase,“ povedal Matěj Kozubovský, na čo okamžite zareagoval jeho najbližší súper.  „To nebol lucky punch a ty to dobre vieš. Bola to presne mierená na bradu a bolo ich niekoľko,“ reagoval Fapšo, ktorý sa naposledy predstavil na RFA 12 v Považskej Bystrici.

 

Kozubovský si uvedomuje, že podobný štart ako v ich prvom súboji si už nesmie dovoliť. „Teraz už nenechám nič na náhodu,“ povedal odhodlaný český postojár. Fapšo má preňho radu, ktorá by mu k tomu mala pomôcť: „Tak drž hore ruky,“ odvetil na tlačovej konferencii. Odveta Fapšo vs. Kozubovský prebehne 2. decembra. Vstupenky na RFA 14 sú dostupné v sieťach Predpredaj.sk a Ticketportal.sk.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});