Hrbatý o konci spolupráce Molčana s Vajdom: Celé zle! TOTO je pravý dôvod

Bývalý špičkový slovenský tenista Dominik Hrbatý prehovoril o konci spolupráce Alexa Molčana s trénerom Mariánom Vajdom. Celé zle, toto ...

Bývalý špičkový slovenský tenista Dominik Hrbatý prehovoril o konci spolupráce Alexa Molčana s trénerom Mariánom Vajdom. Celé zle, toto je pravý dôvod!

Fotogaléria

Alex Molčan je v súčasnosti slovenskou tenisovou jednotkou medzi mužmi. Nedávno sa stal hrdinom nášho daviscupového tímu proti Grécku, keď dokázal poraziť hviezdneho Stefanosa Tsitsipasa, aktuálnu päťku svetového rebríčka ATP. Návrat na tour mu však nevyšiel, keď na challengeri v Orleanse nevyužil vedenie 1:0 na sety a prehral hneď v úvodnom kole s Van Asscheom. Bola to jeho tretia prehra na turnajoch v rade.

Tenista, ktorý bol v rebríčku najvyššie na 38. mieste, sa prepadá čoraz nižšie a v súčasnosti je až 113. v poradí. Navyše nedávno oznámil koniec spolupráce s trénerom Mariánom Vajdom. Čo za ich krachom v skutočnosti stálo, prezradil v rozhovore pre Športweb legendárny Dominik Hrbatý.

Rafael Nadal podstúpil avizovanú artroskopiu zraneného ľavého bedra.
Zlý zdravotný stav tenisovej legendy: Občas ani nevládze vyjsť po schodoch! Zobraziť článok

"Vajda bol platený zo zväzových peňazí, ktoré Molčan zarobil a odovzdal zväzu. Pokiaľ sa mu darilo a zarobené vracal – ktoré mimochodom malo ísť na mládež a nie na trénera – tak to šlo. No keďže sa mu prestalo dariť a zrazu zväz nemal z čoho Maroša zaplatiť, tak bolo po všetkom. Celé zle," hovoril Hrbatý.

Podľa Hrbatého si Molčan mal platiť Vajdu z vlastného vrecka. "Je fajn, že zväz Molčanovi pomáhal, ale podľa mňa si to mal Alex financovať sám. Pretože je to profík zo svetovej stovky a zarába dosť veľké peniaze na to, aby si takéhoto trénera mohol dovoliť. Žiaľ, u nás to máme trošku zdeformované, funguje tu akýsi princíp, že my ti zaplatíme všetko a potom – pochopiteľne – hráči už sami investovať nechcú. Je to chyba. Národný zväz by mal tenistu niečo naučiť, pomôcť mu na začiatku, ale neskôr ho odstrihnúť."

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});