Obranca Paris St. Germain Milan Škriniar: Takýto je Mbappé v skutočnosti!

Prevažujú pozitíva! Kapitán slovenskej futbalovej reprezentácie Milan Škriniar (28) má na doterajšie krátke účinkovanie v Paris St. Germain ...
  • Zdroj: Northfoto

Prevažujú pozitíva! Kapitán slovenskej futbalovej reprezentácie Milan Škriniar (28) má na doterajšie krátke účinkovanie v Paris St. Germain len slová chvály.

 Po príchode z Interu Miláno sa od začiatku usadil v základnej zostave francúzskeho majstra. V siedmich odohraných zápasoch nechýbal na trávniku ani minútu. Vyzerá to tak, že zmena v snahe posunúť sa vyššie mu prospieva.

FOTOGALÉRIA: Milan Škriniar: Mbappé? Inteligentný parťák!

Štvornásobný najlepší futbalista Slovenska svoje rozhodnutie opustiť milánsky klub a presunúť sa pod Eiffelovku neľutuje. Skôr naopak. „Urobil som výborný krok. Je to najväčší gól v mojej kariére. Potreboval som takúto novú motiváciu. Zatiaľ všetko funguje. Cítim sa skvele. Som veľmi spokojný,“ povedal Škriniar v rozhovore pre Slovenský futbalový zväz.

Z vlaňajšieho hviezdneho útočného tria PSG Messi - Neymar - Mbappé ostal v Parku princov iba posledne menovaný. Ako sa mu javí francúzsky kanonier, ktorý má tiež zajačie úmysly? „Mbappé je úplne normálny chlapec ako všetci ostatní. O jeho futbalových kvalitách sa netreba baviť. Je inteligentný. Hovorí plynule španielsky, anglicky a francúzsky. Je to dobrý typ do partie. “

Slovenský obranca PSG Milan Škriniar a jeho spoluhráč Randal Kolo Muani
Štyria hviezdni spoluhráči Škriniara majú problém: Nadávali svojim rivalom Zobraziť článok

V kabíne obhajcu francúzskeho titulu nastalo v lete veľké zemetrasenie. Do mužstva prišlo vyše desať nových hráčov. Zmeny neobišli ani post trénera, ktorý obsadil Španiel Luis Enrique. „Je to špičkový kouč. Vie, čo chce hrať a ako sa na ihrisku prezentovať. Vyžaduje od nás čo najdlhšie držanie lopty. Chce, aby sme súpera ubehali,“ tvrdí Škriniar.

Po nedávnej svadbe si spolu s manželkou Barborou a s čoskoro trojročnou dcérkou Charlottou zvykajú na nové prostredie aj v súkromnom živote. „Rodinke sa v Paríži páči. Je to super mesto. Pomaly si zariaďujeme byt. Je pravda, že z Milána sa nám ťažko odchádzalo, lebo sme si tam za šesť rokov vybudovali zázemie. Beriem to však ako pozitívnu zmenu.“

Už o dva týždne povedie našu reprezentáciu v Porte do boja proti Ronaldovmu Portugalsku. Jeho tím má kvalifikáciu ME 2024 nádejne rozbehnutú. „Mužstvo rozumie predstavám trénera Calzonu. Na každom zraze a tréningu nám vbíja do hláv svoj herný koncept. Sú tam aj nedostatky, no stále sa učíme a zvykáme si.“ V novej úlohe tímového manažéra podal pomocnú ruku aj Marek Hamšík. „Môže nám pomôcť. Pozná prácu a filozofiu trénera z Neapola, takže vie, akým štýlom futbalu sa chce presadiť,“ dodal Škriniar.

Futbalisti PSG sú najväčším favoritom francúzskej Ligue 1.
Homofóbne prejavy fanúšikov PSG budú mať dohru: Ministerka športu žiada prísne potrestanie Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});