Banská Bystrica si poistila služby talentovaného obrancu: Ukázal nevídanú lojálnosť!

Slovenský futbalový obranca Jakub Uhrinčať si zabezpečil budúcnosť v materskom klube MFK Dukla Banská Bystrica, s ktorým sa dohodol na ...
  • Zdroj: TASR/Daniel Stehlík

Slovenský futbalový obranca Jakub Uhrinčať si zabezpečil budúcnosť v materskom klube MFK Dukla Banská Bystrica, s ktorým sa dohodol na predĺžení spolupráce do konca júna 2026.

Dvadsaťdvaročný rodák z Banskej Bystrice odohral v sezóne 2023/2024 všetkých osem zápasov v najvyššej súťaži a strelil v nich jeden gól. Celkovo má na konte 72 duelov v drese A-mužstva Dukly s bilanciou dva presné zásahy a jedna gólová prihrávka.

"Ako mladý hráč tu mám všetko, čo potrebujem k ďalšiemu napredovaniu. Je tu skvelá kabína a výborní tréneri. V neposlednom rade je to klub, v ktorom som vyrastal odmalička a ktorý ma nielen futbalovo, ale aj ľudsky vychoval. Znamená to pre mňa veľa a ďakujem klubu za dôveru. Pri ponuke predĺženia som prakticky neváhal ani sekundu. Vnímam to ako poctu a zadosťučinenie, ale aj ako motiváciu do ďalšej roboty," vyhlásil Uhrinčať podľa klubového webu.

Mladý stopér absolvoval 34 štartov v najvyššej domácej súťaži a už patrí k oporám mužstva. "Jakub si svojou snahou, výkonmi a profesionálnym prístupom jednoznačne zaslúžil novú zmluvu. Je stabilnou súčasťou zostavy a výrazným spôsobom sa profiluje osobnostne, z čoho máme veľkú radosť. Nová zmluva je teda logickým krokom aj s prihliadnutím na budúcnosť klubu. Jednanie bolo absolútne korektné, ústretové a rýchle, čo svedčí o Jakubovej lojálnosti a otvorenosti voči klubu. To sa v dnešných časoch až tak často nevidí," skonštatoval športový riaditeľ Dukly Jozef Mores.

Futbalisti Banskej Bystrice sú po ôsmich kolách aktuálneho ročníka na treťom mieste v ligovej tabuľke so ziskom 15 bodov, zaznamenali štyri triumfy, tri remízy a jednu prehru. Na druhú Podbrezovú stráca Dukla iba bod a na vedúci AS Trenčín štyri body.

Novým trénerom futbalistov MFK Zemplín Michalovce sa stal Peter Struhár.
Koniec všetkým dohadom: Michalovce predstavili meno nového trénera! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk