Kapitán z Nagana a bývalý kouč Česka nahradil Pardavého: Růžička na druhý pokus trénerom Slovana!

To, čo sa v hokejovom zákulisí pošuškávalo, sa napokon stalo aj realitou. Bývalý vynikajúci útočník a tréner českej reprezentácie Vladimír ...
  • Zdroj: TASR

To, čo sa v hokejovom zákulisí pošuškávalo, sa napokon stalo aj realitou. Bývalý vynikajúci útočník a tréner českej reprezentácie Vladimír Růžička (60) sa stal novým koučom Slovana.

FOTOGALÉRIA: Tlačová konferencia HC Slovan Bratislava

S vedením bratislavského klubu sa včera dohodol na spolupráci do konca sezóny. Už dnes bude na striedačke koučovať zápas v Nitre a domácu premiéru zažije v nedeľu proti Trenčínu.

Hokejový Slovan vstúpil do nového ročníka Tipos extraligy katastrofálne, keď v štyroch dueloch až trikrát prehral a vedenie deväťnásobného slovenského majstra sa rozhodlo konať. Akcionári v pondelok odvolali trénera Jána Pardavého a následne aj športového riaditeľa Ota Haščáka.

„Aktuálna situácia v klube nás vôbec neteší. Robíme však všetko pre to, aby sme Slovan opäť naštartovali a fanúšikovia boli zase spokojní. Momentálne hľadáme trénera, v hre je viacero mien aj zo zahraničia. Nebudem ich však menovať, ale do piatka to chceme mať vyriešené,“ vyjadril sa jeden z akcionárov Slovana Pavol Hofstädter.

SKONČIL V ÚSTÍ

A to sa napokon aj stalo realitou. Fanúšikovia i odborníci špekulovali o návrate belasej legendy Zdena Cígera na lavičku, ale reálne bolo aj angažovanie kapitána českých olympijských víťazov z roku 1998 z Nagana Vladimíra Růžičku. Ten bol síce viazaný s druholigovým českým klubom Ústí nad Labem, ale v stredu požiadal o predčasné uvoľnenie, čo bol jasný náznak toho, že prikývne na atraktívnejšiu ponuku belasých.

KANDIDÁT ČÍSLO 1

Zdroj Nového Času prezradil, že Růžička bol kandidát číslo jeden. „Nebolo o čom premýšľať. Stačil jeden telefonát a rýchlo sme sa dohodli. Slovan je veľké meno a mám v Bratislave množstvo kamarátov. Aktuálne mužstvo až na Michala Sersena a Tomáša Töröka nepoznám, preto ho musím rýchlo spoznať. Je to môj prvý zahraničný angažmán v trénerskej kariére, keďže radšej mám usadený život,“ povedal nový tréner belasých na tlačovej konferencii. Růžička už mal v minulosti trénovať Slovan, v roku 2019 bol dohodnutý na kontrakte, ale bratislavský tím skončil svoju misiu v ruskej KHL a napokon sa jeho príchod neuskutočnil.

Na snímke nový tréner HC Slovan Bratislava Vladimír Růžička.
Nový tréner Slovana sľubuje výsledky i posily: Fanúšikovia nebudú dlho čakať! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});