Obranca Juraj Valach o skvelom štarte Spišiakov do sezóny: Netreba sa zblázniť a lietať v oblakoch

Toto určite nečakali! Hokejisti Spišskej Novej Vsi sú po štyroch kolách nového ročníka zatiaľ najväčším prekvapením. Nielenže nestratili ...

Toto určite nečakali! Hokejisti Spišskej Novej Vsi sú po štyroch kolách nového ročníka zatiaľ najväčším prekvapením. Nielenže nestratili ako jediní ani bod, ale na konte majú spoločne s Novými Zámkami aj najmenej inkasovaných gólov (6).

Fotogaléria

Obranca východniarov Juraj Valach pre Nový Čas prezradil, čo stojí za skvelým štartom a aké majú celkové ambície!

Spišiaci naposledy v nedeľu doma vyprášili Slovan 5:1, čo spôsobilo aj čistky v bratislavskom klube. Najskôr padla hlava trénera Jána Pardavého a po ňom vo funkcii skončil aj športový riaditeľ Oto Haščák. „V Slovane som pred príchodom na Spiš pôsobil, takže, samozrejme, že som zachytil tieto zmeny, ale musím povedať, že môj odchod z Bratislavy je už za mnou a sústredím sa iba na pôsobenie v aktuálnom klube,“ poznamenal Valach na problémy v Slovane.

Úspech v play-off

Paradoxne, na Spiši panuje skvelá atmosféra, veď tím okolo kapitána Braňa Rapáča, ktorého teraz zastupuje Lukáš Vartovník, zabodoval naplno v riadnom hracom čase vo všetkých štyroch doterajších súbojoch. „Takýto štart do sezóny by chcelo mať každé mužstvo. Netreba sa však zblázniť a lietať v oblakoch. Musíme ísť skromne od zápasu k zápasu. Rozhodujúca fáza ligy bude aj tak až v play-off, a to je náš cieľ. Dosiahnuť úspech vo vyraďovacej fáze,“ pokračoval pre náš denník.

Dôležitá defenzíva

Robustný obranca sa vyjadril aj k hernému systému Spišiakov a ku skvelej defenzíve, veď doteraz inkasovali iba šesťkrát. „Už vlani sme hrali tento systém. Je to rukopis českého kouča Vlastimila Wojnara. Keď ho všetci dodržujeme, tak to prináša úspech. Ako som však spomínal, liga sa iba začala, všetci vieme, aké mužstvá majú Košice, Michalovce, Zvolen a ďalší, takže to bude náročné a vyrovnané. A teší nás všetkých, že sme takto vykročili,“ dodal Valach.

Výsledky Spišiakov

Sp. Nová Ves - Slovan 5:1

Michalovce - Sp. Nová Ves 3:4

Sp. Nová Ves - L. Mikuláš 3:1

Nové Zámky - Sp. Nová Ves 1:2

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});