Zemetrasenie v Slovane! Vyhodili trénera Pardavého aj manažéra: Kto ich nahradí?

V hokejovom Slovane je stále horúco! Vedenie klubu po tragickom štarte do nového ročníka extraligy, keď belasí prehrali tri zo štyroch ...

V hokejovom Slovane je stále horúco! Vedenie klubu po tragickom štarte do nového ročníka extraligy, keď belasí prehrali tri zo štyroch duelov po bezduchých výkonoch, ukončilo v pondelok spoluprácu s hlavným koučom Jánom Pardavým (52).

Fotogaléria

Jeden z akcionárov belasých Pavol Hofstädter včera prezradil, že momentálne intenzívne hľadajú jeho nástupcu a určite príde v blízkom čase aj k hráčskej obmene!

Včerajší tréning bratislavského tímu viedli asistenti odvolaného kouča Jána Pardavého Rudolf Jendek a Richard Kapuš. Na ľade bolo vidieť, že atmosféra v belasej kabíne nie je ideálna.

„Je to pre nás nová situácia a sami ste videli, že chlapci boli na tréningu trošku v kŕči. Takéto veci sa však v športe stávajú a teraz musíme zodvihnúť hlavy. A hlavne im zvýšiť sebavedomie a ísť ďalej,“ reagoval tréner Jendek, ktorý dostal spoločne s Kapušom poverenie od vedenia klubu viesť A-tím v najbližších dvoch dueloch - v piatok v Nitre i v nedeľu doma proti Trenčínu.

Situácia ich neteší

Pred médiá po tréningu predstúpil aj jeden z akcionárov bratislavského celku Pavol Hofstädter, ktorý prezradil, že momentálne sa intenzívne hľadá nový kormidelník. „Aktuálna situácia v klube nás vôbec neteší. Robíme však všetko pre to, aby sme Slovan opäť naštartovali a fanúšikovia boli zase spokojní. Momentálne hľadáme trénera, nie je to jednoduché zo dňa na deň, ale v hre je viacero mien aj zo zahraničia. Nebudem ich však menovať,“ vyjadril sa Hofstädter.

V kuloároch sa už začína špekulovať, že by sa na lavičku deväťnásobného slovenského majstra mohol vrátiť Zdeno Cíger, alebo Nemec s českými koreňmi Peter Draisaitl a vylúčené nie sú ani iné mená najmä z Čiech.

Hakimi patrí k najlepším krajným obrancom na svete.
Exkluzívny gól Škriniarovho spoluhráča: Brankár nemal šancu! Zobraziť článok

Budú zmeny v kádri

„Je možné, že už do piatka privedieme nového kouča, ale najbližšie dva zápasy budú ešte v kompetencii doterajších asistentov Ruda Jendeka a Riša Kapuša. Aj keď príde nový kouč, tak oni dvaja pri mužstve zostanú.“

Hofstädter prezradil aj to, že pri aktuálnej situácii budú musieť majitelia navýšiť rozpočet, pretože sa plánuje aj zásah do hráčskeho kádra. „Samozrejme, že musíme káder skvalitniť, aby sme nakopli mužstvo, pretože niektorí hráči sa neukazujú, ako sme očakávali. Máme už aj nejakých chalanov vytypovaných, ale musíme počkať na nového trénera,“ doplnil akcionár Slovana.

Futbalisti sa zahalili do charakteristických saudských bielych šiat.
Futbalové hviezdy oslavovali vo finančnom raji: Dresy vymenili za arabské odevy Zobraziť článok

Kandidáti na trénera belasých

Zdeno Cíger (53) - 40% šanca

Na lavičke Slovana bol už viackrát

 

Peter Draisaitl (57) - 25% šanca

V minulosti viedol Košice i Capitals

 

Vladimír Růžička (60) - 20% šanca

Jeho meno sa so Slovanom spájalo už počas KHL

 

Iní tréneri - 10% šanca

Slovenský obranca Dávid Hancko sa v drese Feyenoordu raduje z gólu.
Dávid Hancko: Nikto nikdy nečakal, že sa dostanem na vrchol Zobraziť článok

Skončil aj manažér Oto Haščák!

Vedenie hokejového Slovana urobilo včera ďalšie rozhodnutie. Po pondelkovom odvolaní hlavného kouča Jána Pardavého ukončilo spoluprácu so športovým riaditeľom Otom Haščákom (62). Obaja boli pod obrovskou paľbou po zlých výkonoch zo strany fanúšikov i športovej verejnosti.

,,Dohodli sme sa, že pre riešenie celej situácie bude lepšie, ak našu spoluprácu ukončíme. Je mi ľúto, že sa mi nepodarí naplniť vysoké očakávania a ciele, ktoré sme si s vedením predsavzali. Ponuku pôsobiť v Slovane som si vždy vážil, obetoval som jej aj prípadné pokračovanie kariéry skauta v NHL."

"Veľmi som chcel nadviazať na úspechy klubu. Žiaľ, nie vždy sa všetko podarí, aj keď človek veľmi chce,“ povedal Haščák pre klubový web.

Juraj Slafkovský (vľavo) nastúpil s elánom, no zápas opäť nedohral.
Slafkovský duel proti Nemcovi nedohral: Ďalšie zranenie? Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});