Talentovaný Slovák má pred sebou kľúčovú sezónu v NHL: TOTO o ňom povedal tréner!

Slovenský hokejový útočník Adam Ružička (24) z klubu Calgary Flames v zámorskej NHL dostane aj v sezóne 2023/2024 šancu presadiť sa v ...
  • Zdroj: TASR/AP

Slovenský hokejový útočník Adam Ružička (24) z klubu Calgary Flames v zámorskej NHL dostane aj v sezóne 2023/2024 šancu presadiť sa v prvom tíme. Podľa hlavného trénera Ryana Husku záleží iba na talentovanom Bratislavčanovi, či ju využije a naplno sa presadí v profilige. Kormidelník v ňom vidí potenciál, ktorý doposiaľ nenaplnil.

Šimon Nemec (vpravo) v súboji s Brockom Nelsonom.
Takýto gól sa len tak nevidí: Šimon Nemec nachytal brankára Montrealu Zobraziť článok

Ružička nedostával v ostatnom ročníku veľa priestoru v prvom tíme Flames od predošlého kouča Darryla Suttera. Keď hrával pravidelne, tak bol produktívny. V základnej časti odohral 44 z 82 zápasov a nazbieral v nich 20 bodov (6+14), všetky však prišli v prvých 25 dueloch. V ďalších 19 nebodoval a potom bol zdravý náhradník. To musí teraz podľa kormidelníka „plameňov" zmeniť.

„Toto je pre neho dôležité obdobie. Musí sa chopiť svojej šance a nepustiť ju. Príležitosť dostane, ale musí ju skutočne využiť. Musí si vyjasniť svoje ciele. Má schopnosti na NHL, ale musí podávať stabilne dobré výkony. Je robustný a je ťažké mu zobrať puk. Jeho niekdajší kouč v záložnom tíme mi povedal, že je príliš dobrý na AHL. Má len problém s nevyrovnanosťou výkonov. V minulej sezóne raz zažiaril a potom sa vyparil, čo sa nemôže stávať," povedal o Huska o Ružičkovi, citoval ho klubový web.

Mladý Slovák si je vedomý svojich nedostatkov a chce zabojovať o trvalé miesto na súpiske Flames. „Mal som dobré leto a som pripravený urobiť ďalší krok. Mám veľkú šancu ukázať, že som schopný hrať v prvých dvoch útokoch. V ostatnom ročníku som si to vyskúšal v niekoľkých zápasoch a myslím si, že mi to išlo. Musím však pravidelne bodovať a ukázať, že si zaslúžim to miesto. Chcem si ho udržať počas celej sezóny," vyhlásil Ružička.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk