Povzbudivé slová chvály na adresu Filipa Mešára: Zlepšuje sa každým zápasom!

Slovenský hokejový útočník Filip Mešár (19) sa ukázal v dobrom svetle aj v treťom modelovanom zápase tímu Montreal Canadiens zo zámorskej ...
  • Zdroj: TASR

Slovenský hokejový útočník Filip Mešár (19) sa ukázal v dobrom svetle aj v treťom modelovanom zápase tímu Montreal Canadiens zo zámorskej NHL v rámci tréningového kempu pred začiatkom sezóny 2023/2024. Podľa Marca Dumonta z portálu Montreal Hockey Now sa talentovaný krídelník postupne zlepšoval.

Slovenský hokejista Juraj Slafkovský.
Slafkovský pod paľbou kritiky: Preboha, veď je obézny! Zobraziť článok

Mešár síce nebodoval ani v jednom z troch stretnutí, ale zanechal v nich dobrý dojem. „Neskóroval, ale bol veľmi dobrý v zakladaní akcií. Aj keď je to len príprava, takéto duely zvyčajne pomáhajú hráčom ako Mešár nájsť priestor na ľade. Nemožno spochybniť, že od začiatku kempu kontinuálne zlepšoval svoju hru. Navyše, v treťom zápase hral na pozícii centra, čo v minulej sezóne nezažil. Očividne mu viac vyhovuje hra v strednom pásme, kde začína akcie a poskytuje čas aj priestor spoluhráčom. Je tiež jasné, že je lepší po boku hráčov, ktorí už majú skúsenosti z profesionálneho hokeja," zhodnotil Dumont mladého Slováka, ktorého Montreal draftoval vlani z 26. miesta.

Okrem Mešára sa v spomenutých zápasoch predstavil aj jeho krajan Juraj Slafkovský, ktorý v prvom asistoval a v druhom skóroval. Najvyššie draftovaný hráč do NHL v minulom roku sa pripravuje na druhý ročník v profilige, v tom nováčikovskom zaznamenal štyri góly a šesť asistencií v 39 dueloch. V januári si zranil koleno a odvtedy nehral.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});