Mohol valcovať v NHL a zarábať obrovské peniaze: Teraz kraľuje slovenskej extralige!

Americký obranca Mitchell Miller (21) zobral slovenskú extraligu doslova útokom a po 4 kolách je najproduktívnejším hráčom súťaže! Nebyť ...
  • Zdroj: TASR - Radovan Stoklasa

Americký obranca Mitchell Miller (21) zobral slovenskú extraligu doslova útokom a po 4 kolách je najproduktívnejším hráčom súťaže! Nebyť hlúpeho incidentu v detstve, teraz mohol valcovať v NHL a zarábať obrovské peniaze.

Americký obranca Mitchell Miller (21) z tímu HK 32 Liptovský Mikuláš po štyroch kolách figuruje na čele bodovania slovenskej extraligy. Na konte má už 9 bodov (2+7) a ukazuje obrovské kvality. "Je to rozdielový hokejista, o tom sa nemusíme ani baviť. Keby sa nestalo to, čo sa mu stalo v štrnástich rokoch, dnes hrá v NHL a myslím si, že za obrovské peniaze," vyhlásil nedávno tréner Liptákov Juraj Faith na adresu zámorského hokejistu.

Miller patril medzi hviezdy svojho draftového ročníka, napriek tomu ho kluby prehliadali. V roku 2020 si ho napokon vybrala v štvrtom kole Arizona Coyotes. Po obrovskej vlne kritiky sa však napokon Millera vzdala. V zámorí pre neho jednoducho nebolo miesto, napriek tomu, že má obrovský talent a potenciál.

Na snímke sprava Peter Sojčík (HK Dukla Trenčín), Michal Uhrík (HK 32 Liptovký Mikuláš), Jakub Sukeľ (HK 32 Liptovký Mikuláš) a brankár Aleksej Krasikov (HK 32 Liptovký Mikuláš).
Tipos Extraliga: Slovan schytal ďalší debakel, nováčik stále bez bodu Zobraziť článok

Dôvodom je incident, ktorý ho sprevádza po celú kariéru. V 14 rokoch na škole šikanoval postihnutého afroamerického spolužiaka. Nútil ho jesť sladkosti z pisoára, urážal ho a napokon skončil na súde. To sa s ním potiahne po celý život a vyzerá to tak, že mu to zavrelo dvere ku veľkej kariére v NHL. Podobné veci kluby zámorskej profiligy neodpúšťajú.

Na Liptove však Miller zažíva hokejovú renesanciu a vyzerá to tak, že si otvorí dvere do top európskych hokejových súťaží.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk