Šťastná Mintálová po zisku striebra: Úspech si doslova vysnívala

Jediný cenný kov na vodnoslalomárskych MS na kanáli Lee Valley získala pre Slovensko kajakárka Eliška Mintálová (24). Zároveň si zabezpečila ...

Jediný cenný kov na vodnoslalomárskych MS na kanáli Lee Valley získala pre Slovensko kajakárka Eliška Mintálová (24). Zároveň si zabezpečila víťazstvo v internej kvalifikácii a tým aj účasť na budúcoročných OH v Paríži.

Fotogaléria

Naša výprava na svetovom šampionáte splnila základný cieľ, keďže si vybojovala všetky štyri olympijské miestenky, ktoré chcela.

Rodáčku zo Žiliny zdolala na technicky náročnej trati iba Austrálčanka Jessica Foxová. Tá si vybojovala štvrtý titul majsterky sveta v K1 a celkovo štrnáste zlato na MS. Naša pretekárka mala paradoxne väčšie problémy v semifinále, keďže po dvoch dotykoch musela tŕpnuť, či sa dostane do finálovej desiatky.

"V semifinálovej jazde boli dva dotyky dosť, ale mala som nádej, že postúpim, a očividne sa mi darí štartovať zo zadných pozícií. Som veľmi šťastná, že mi to vyšlo. Pred pár dňami sa mi aj snívalo, že budem druhá a nakoniec sa to splnilo,“ povedala pre canoe.sk.

Zdeno Chára.
Chára v USA neoddychuje: TOTO bývalého obrancu zabolelo! Zobraziť článok

Do finále svetového šampionátu sa dostala vôbec po prvýkrát. „S mojím mikrotímom sme urobili kus dobrej práce. Chcem sa im poďakovať za všetku robotu, ktorú sme spolu odviedli. Vypálilo to parádne,“ pripojila.

Okrem titulu vicemajsterky sveta si odnáša z Londýna aj olympijskú miestenku do Paríža 2024 na meno ako víťazka internej slovenskej nominácie. Má totiž pred druhou Soňou Stanovskou 33-bodový náskok a v posledných nominačných pretekoch o dva týždne vo finále Svetového pohára v Paríži sa dá získať maximálne 24 bodov.

„Môj plán bol zaručiť si olympijskú miestenku na meno už na MS. Je to super a som šťastná. Už teraz sa neviem dočkať olympijských hier. Vo finále SP sa budem sústrediť, aby som sa dostala medzi TOP 5 v svetovom rebríčku. Zatiaľ som deviata. Je to výzva, ale teším sa na to,“ doplnila naša najlepšia kajakárka.

Kaylu na Instagrame sleduje viac ako 1 milión ľudí.
Najkrajšia volejbalistka sveta opäť dráždi: Odvážne fotky majú tisíce lajkov! Zobraziť článok

Nový areál kanoistiky na divokej vode, ktorý leží približne 35 kilometrov od centra Paríža, bude už o dva týždne hostiť posledné preteky päťdielneho seriálu Svetového pohára. „Som zvedavá, ako to bude v Paríži, pretože naposledy, keď sme tam boli, to bolo na jeseň minulý rok, odvtedy to prerábali a moc sa mi to vtedy nepáčilo,“ dodala.

Mintálová sa v posledný deň MS zúčastnila ešte súťaže kajak krosu, v ktorom skončila vo štvrťfi nále ako najlepšia zo Slovákov.

Slovenský hokejový reprezentant Juraj Slafkovský.
Fantastický Slafkovského nájazd: Juraj opäť postavil arénu na nohy! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});