Obrovská tragédia v zámorí: Pri nehode zomrel bývalý hráč NHL a majster sveta (†29)

V sobotu obletela svet strašná správa. Bývalý hokejista Nic Kerdiles (†29), ktorý sa vo svojej kariére dvakrát stal majstrom sveta do ...
  • Zdroj: iStock

V sobotu obletela svet strašná správa. Bývalý hokejista Nic Kerdiles (†29), ktorý sa vo svojej kariére dvakrát stal majstrom sveta do 18 rokov a odohral sedem zápasov v zámorskej NHL, zomrel pri nehode na motorke.

Walewska Oliveirová ukončila bohatú kariéru len pred rokom.
Tragická smrť olympijskej víťazky († 43): Spáchala samovraždu?! Zobraziť článok

K tragédii došlo v ranných sobotňajších hodinách. Metropolitné policejné oddelenie v Nashville uviedlo, že jazdec, ktorý bol neskôr identifikovaný ako Nic Kerdiles, zomrel po zrážke s SUV. „Predbežné vyšetrovanie ukázalo, že Kerdiles išiel na svojom motocykli Indian Motorcycle na západ po Wheless Street, keď prešiel stopku a zo strany narazil do BMW," uviedlo ministerstvo vo svojom stanovisku podľa NBC News. Bývalý hokejista bol okamžite prevezený do nemocnice, kde bol následne prehlásený za mŕtveho. 

Rodák z Lewisvillu počas svojej kariéry reprezentoval USA na majstrovstvách sveta do 17, 18 a 20 rokov. Z týchto šampionátov si dokonca odniesol aj dve zlaté medaily. V najlepšej hokejovej lige sveta NHL nazbieral dohromady sedem štartov za Anaheim Ducks. Ďalších 199 pridal na farme v AHL.

„Zlomilo nám srdce, keď sa k nám dostali správy, že Nic Kerdiles zomrel pri havárii na motorke. Nic sa v roku 2017 stal prvým hráčom z Orange County, ktorý nastúpil za Ducks. Všetky naše myšlienky a najhlbšie sympatie smerujú k jeho rodine a milovaným," znie v oficiálnom vyhlásení Anaheimu na sociálnych sieťach.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});