Dunajská Streda sa potrápila na Záhorí: Michalovce dostali studenú sprchu!

Futbalisti DAC Dunajská Streda zvíťazili v sobotňajšom zápase 8. kola futbalovej Niké ligy na ihrisku MFK Skalica 1:0.
  • Zdroj: SITA/Martin Havran

Futbalisti DAC Dunajská Streda zvíťazili v sobotňajšom zápase 8. kola futbalovej Niké ligy na ihrisku MFK Skalica 1:0.

Hostia potvrdili domáci triumf proti Slovanu Bratislava, druhýkrát za sebou získali tri body a patrí im priebežné piate miesto. Domáci prehrali druhýkrát po sebe a sú na deviatej priečke.

Domáci začali lepšie a už v 4. minúte mohli streliť gól. Strelu Ondřeja Rudzan však brankár Aleksandar Popovič vyrazil na pravú žrď svojej bránky. Po polhodine predviedol akciu Róbert Matejov, ale oba jeho pokusy zblokovali hostia. O jediný gól zápasu sa postaral v 43. minúte hosťujúci stredopoliar Aleš Čermák. Skalica bola blízko k vyrovnaniu v 60. minúte, Adam Gaži poslal loptu na hosťujúceho brankára, ten si ju zle spracoval nohou a lopta sa odrazila opäť do žrde bránky Dunajskej Stredy.

MFK Skalica - FC DAC 1904 Dunajská Streda 0:1 (0:1)

Góly: 43. Čermák. Rozhodcovia: Smolák – Pozor, Jánošík, ŽK: Rudzan, Alves, Kousal - Čermák, Gavrič, Csinger, 2102 divákov.

Michalovce dostali studenú sprchu!

Futbalisti FK Železiarne Podbrezová zvíťazili na ihrisku MFK Zemplín Michalovce 5:1 v sobotňajšom zápase 8. kola Niké ligy. Poskočili tak na priebežné druhé miesto v tabuľke o bod pred Žilinu, ktorú v nedeľu čaká dohrávka so Slovanom Bratislava. Hráči Michaloviec sú s jedným bodom na poslednej priečke tabuľky.

Prvý polčas priniesol viacero striel na oboch stranách a napokon aj tri góly. V 13. minúte neskóroval v sľubnej šanci hosťujúci Bajo a o tri minúty išli domáci do vedenia. Po Žofčákovom centri sa k hlavičke dostal Jeřábek, ktorý loptu posunul Marjanovičovi a brankár Ludha nedosiahol na jeho strelu - 1:0. Krátko na to mal Jeřábek sľubnú šancu, no trafil len konštrukciu bránky. Hostia nevyužitú príležitosť potrestali, keď Bajovu prihrávku zužitkoval Blahút - 1:1.

Favorit išiel do vedenia v 41. minúte zásluhou Assinora, ktorý profitoval z Kováčikovho centra. Aj v druhom dejstve mali oba tímy viacero šancí, no góly padali už len do michalovskej brány. V 71. minúte obrana domácich nezastavila Kabonga, ktorý obstrelil brankára Ružinského - 1:3. Hostia boli herne na koni, tretí gól ich definitívne upokojil a ich pozorná defenzíva s hroziacimi brejkami bola pre Michalovce výrazná prekážka. Hráči Podbrezovej štvrtýkrát skórovali v 79. minúte po strele Kováčika spoza šestnástky - 1:4. Definitívnu podobu výsledku dal v nadstavenom čase Okunola.

Niké liga, 8. kolo:

MFK Zemplín Michalovce - FK Železiarne Podbrezová 1:5 (1:2)

Góly: 16. Marjanovič - 20. Blahút, 41. Assinor, 72. Kabongo, 79. Kováčik, 90.+2 . Rozhodovali: Dohál – Straka, Kmec.

V Bystrici sa body delili

Futbalisti Banskej Bystrice remizovali vo 8. kole Niké ligy na svojej pôde s predposlednými Zlatými Moravcami 1:1 a klesli na štvrtú pozíciu v tabuľke. Sériu bez prehry však natiahli na číslo sedem. Tím z Tekova zaknihoval druhý bod v tejto sezóne, na prvú výhru stále čaká.

Hostia prekvapili aktívnych domácich v tretej minúte rýchlou akciou štyroch hráčov, na jej konci napol sieť Gono. Následne mohol zvýšiť na 2:0 hlavou Balaj, no Hruška loptu vyškriabal spod brvna. Futbalisti spod Urpína sa snažili o vyrovnanie, Arevalo však Slávika nepokoril a tomu na konci polčasu pomohlo brvno po teči vlastného spoluhráča Tummu. Ten však po zmene strán fauloval Arevala a nariadenú penaltu pred hodinou hry premenil Polievka. V závere mal veľkú šancu striedajúci hráč ViOn-u Majdan, ale Hrušku neprekonal, takže nerozhodný stav zotrval.

MFK Dukla Banská Bystrica – FC ViOn Zlaté Moravce 1:1 (0:1)

Góly: 59. Polievka (z 11m) - 3. Gono. ŽK: Richtárech, Godál, Uhrinčať – Nsumoh, Balaj, R. Nagy, Tumma, Moško. Rozhodovali: Očenáš – Roszbeck, Pacák. Diváci: 1450.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});