Čo spája Vlčiu svorku s našou krajinou? Vietor robí mladý Svrček, špekulácie o Saganovi nedopadli dobre

Ďalší úspešný ročník pretekov Okolo Slovenska priniesol dominanciu belgického tímu Soudal Quick-Step s piatimi etapovými víťazstvami. ...
  • Zdroj: TASR

Ďalší úspešný ročník pretekov Okolo Slovenska priniesol dominanciu belgického tímu Soudal Quick-Step s piatimi etapovými víťazstvami. Zoskupenie je vo svete známe aj vďaka chytľavej prezývke Vlčia svorka.

V minulosti sa dokonca špekulovalo aj o tom, že by mohol v slávnej stajni pôsobiť aj náš Peter Sagan (33), ktorý sa v týchto dňoch lúči so svetovým pelotónom. On sám však tieto správy razantne vyvrátil!

FOTOGALÉRIA: Čo spája Vlčiu svorku s našou krajinou?

Minulý týždeň sa na slovenských cestách preháňali známe tváre z pelotónu Tour de France a ďalších najprestížnejších týždňových alebo jednodňových pretekov. Už niekoľko rokov prichádzajú na Okolo Slovenska tie najlepšie World Tour tímy, inak tomu nebolo ani v 67. ročníku.

Belgický tím pod vedením legendárneho manažéra Patricka Lefevera je slávny po celom svete vďaka svojej súdržnosti a precíznosti, ale v neposlednom rade aj fantastickým výsledkom. Aktuálnym členom, ktorý robí vietor vo Vlčej Svorke, je aj slovenský talent Martin Svrček, no v minulosti sa s Quick-Stepom spájalo aj naše ďalšie zaujímavé meno – Peter Sagan!

Peter Sagan medzi najväčších ašpirantov na víťazstvo tentoraz nepatrí.
Peter Sagan oznámil dôležitú správu: Moje posledné preteky! Zobraziť článok

Na prvý pohľad sa preto môže zdať, že v samotnom Quick-Stepe pozerajú na Slovákov veľmi pozitívnou optikou. Proti samotným špekuláciám sa však Sagan razantne ohradil, keď tvrdil, že ho belgický tím nikdy nechcel napriek množstvu klebiet, ktoré sa v minulosti rozmohli.

A aby toho nebolo málo, rýpol si aj do súčasnej hviezdy Quick-Stepu Remca Evenepoela, ktorého označil za vytvorenú hviezdu. „Medzi Evenepoelom a mnou je rozdiel. Ja som nebol stvorený, všetko som si to musel odmakať sám. Ja to vidím tak, že Evenepoela vytvoril Quick-Step,“ netajil trojnásobný majster sveta.

Staré spory sú však dnes už zažehnané a Tourminátor sa naplno sústredí na svoje vôbec posledné preteky vo svete cestnej cyklistiky, ktoré absolvuje 1. októbra vo Francúzsku. Na budúci rok sa ešte bude snažiť Sagan vybojovať miestenku na olympiádu a následne celú kapitolu s názvom profesionálna cyklistika nadobro uzavrie.

Švajčiarsky cyklista Stefan Küng prišiel do cieľa časovky celý zakrvavený.
Cyklista utrpel ťažký pád: Do cieľa prišiel zakrvavený a s poškodenou prilbou Zobraziť článok

Neodmysliteľná súčasť

Belgický celok Soudal Quick-Step je neodmysliteľnou súčasťou Okolo Slovenska od roku 2018. Odvtedy tím Patricka Lefevera nevynechal ani jeden ročník a takmer vždy dokázal vyhrať žltý dres. Iba v roku 2021 sa Quick-Stepu nepodarilo ovládnuť celkovú klasifikáciu jazdcov, vtedy uspel Peter Sagan. Tento rok nominoval belgický tím na preteky aj bývalého víťaza - Josefa Černého. Český cyklista prišiel na Slovensko v roli obhajcu celkového triumfu. Okrem neho v 67. ročníku pretekov Quick-Step reprezentovali Rémi Cavagna, Kasper Asgreen, Andrea Bagioli, Bert Van Lerberghe, Tim Merlier a Tim Declercq.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});