Slafkovský sa revanšoval za slabý úvod kempu, Mešár sa opäť predviedol

Slovenskí hokejoví útočníci Juraj Slaflkovský (19) a Filip Mešár (19) zažili vydarený druhý deň v tréningovom kempe tímu Montreal Canadiens ...
  • Zdroj: SITA/AP

Slovenskí hokejoví útočníci Juraj Slaflkovský (19) a Filip Mešár (19) zažili vydarený druhý deň v tréningovom kempe tímu Montreal Canadiens zo zámorskej NHL pred začiatkom sezóny 2023/2024.

Zahrali si v rôznych formáciách v druhom modelovanom zápase a Slafkovský opäť bodoval, tentoraz strelil gól. Podľa Marca Dumonta z portálu Montreal Hockey Now si napravil reputáciu z úvodného duelu.

Slafkovský hral opäť v útoku s Alexom Newhookom a Joshon Andersonom, v prvom súboji asistoval a v druhom skóroval. "Tentoraz oveľa lepšie stíhal tempu hry. Viac sa tlačil pred bránku a rozdal niekoľko pekných prihrávok, čo je dobré znamenie pri hráčovi, ktorý odohral posledný zápas NHL v januári. Fanúšikovia Montrealu o ňom diskutujú, odkedy ho klub draftoval. Časť kritiky je oprávnená, ale po prvom modelovanom zápase sa to už preháňalo. Dúfajme, že jeho výkon v druhom dueli aspoň trochu utíšil kritikov," uviedol expert o vlaňajšej jednotke draftu nováčikov.

Mešár si znova zahral v jednej formácii s Jakeom Evansom a Joelom Armiom, ani v druhom stretnutí podľa experta nesklamal. "Podal slušný výkon. Od kempu nováčikov sa pomaly, ale stabilne zlepšuje. Postupne si vytvára viac priestoru na ľade a nebojí sa ísť pred bránku. V oboch veciach musí pokračovať, aby mohol mať dôležitú rolu v tíme Laval Rocket v nasledujúcej sezóne," zhodnotil Dumont krídelníka, ktorého Montreal draftoval vlani z 26. miesta.

Juraj má pred sebou kľúčovú sezónu.
Experti sa pri Slafkovskom zhodujú: Čo potrebuje, aby prerazil?! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk