Hviezdna poľská tenistka to už v sebe neudržala: Pustila sa do fanúšikov aj médií

Poľská tenistka Iga Swiateková (22) prežíva opäť vydarenú sezónu. Triumfovala na French Open, no prišla o post svetovej jednotky, a to ...
  • Zdroj: NorthFoto

Poľská tenistka Iga Swiateková (22) prežíva opäť vydarenú sezónu. Triumfovala na French Open, no prišla o post svetovej jednotky, a to najmä kvôli perfektnej minulej sezóne, keď ovládla hneď dva turnaje veľkej štvorky. Teraz však čelí od fanúšikov a médií veľkému tlaku, podľa niektorých dokonca zlyhala.

FOTOGALÉRIA: Iga Swiateková

„Je hlúpe citovať Taylor Swift, ale v jednom z rozhovorov povedala, že hudobný priemysel je zábava a mala by to byť zábava, ale všetko, čo sa deje naokolo, vyzerá ako Hry o život," opísala svoje pocity pre poľskú verziu Eurosportu aktuálna svetová dvojka.

„Rovnako sa cítim, keď som na turnajoch. Spomínam si, že keď som v roku 2019 išla na turnaj, mala som na to iný pohľad. Dokázala som si vážiť to, že cestujem na tieto skvelé miesta, že som vo fáze, keď môžem hrať na turnajoch WTA. Perspektíva sa ohromne zmenila. Predstavme si, že keby som mala v roku 2022 normálnu sezónu, vyhrať počas tohto roka grandslam by bol úspech, ktorý by prakticky ospravedlnil všetko, celý môj rok," nechala sa uniesť štvornásobná grandslamová šampiónka.

„V tejto sezóne som vyhrala grandslamový turnaj a vyhrala som aj ďalšie turnaje. Sú to pre mňa dôležité turnaje a my tu hovoríme o neúspechoch. Pre mňa je to paradox. Je to pre mňa ťažké. Mám ale okolo sebe skvelých ľudí, ktorí mi to všetko vysvetľujú a hovoria, že to tak nie je," dodala na záver Swiateková.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});