Martin Kližan o svojom nečakanom comebacku: Prečo sa vraciam na kurty?!

Prešiel hlbokou sebareflexiou a odhodlanie má väčšie než kedykoľvek predtým! Martin Kližan (34) iba pred pár dňami ohlásil comeback na ...
  • Zdroj: TASR

Prešiel hlbokou sebareflexiou a odhodlanie má väčšie než kedykoľvek predtým! Martin Kližan (34) iba pred pár dňami ohlásil comeback na tenisové kurty, ktorý zaskočil azda takmer každého.

Skúšali ste to však aj v politike, alebo ste kandidovali aj za prezidenta STZ. Aké sú vaše ambície v tomto smere dnes?

Áno, v tých rokoch som mal viac životných prehier ako výhier. A to sú presne tie veci, ktoré si musíte zažiť, aby ste sa posunuli ďalej. Čo sa týka STZ, tak na každú sviňu sa varí voda. 34 rokov pôsobenia Igora Mošku vo funkcii, kde je nepriestrelný tým, že si kupuje ľudí, je ukážka toho, prečo slovenský tenis išiel za posledných 15 rokov rapídne dole. Ale to je už na iný rozhovor.

Spomínali ste aj Davis Cup, chalani teraz vybojovali postup cez Grécko...

Čo sa týka Davis Cupu, tak je super, že chalani sa udržali v zóne 1. Dalo sa iba zostúpiť, alebo udržať sa. Treba veci pomenovávať správnymi slovami. Ako som spomínal, som jednoznačne pripravený pomôcť našej reprezentácii, ale v momentálnej situácii, kde je kapitán tímu Tibor Tóth, ktorý je zaviazaný Igorovi Moškovi, to nevidím úplne ružovo. Toto sú presne tie veci, prečo politika nepatrí do športu.

Kližanova kariéra v číslach

  • Na okruhu ATP získal 6 titulov
  • Posledný zápas: 22. júna 2021 v kvalifikácii Wimbledonu
  • Najvyššie umiestnenie vo svetovom rebríčku: 24. miesto
  • Bilancia: 149 výhier/153 prehier
  • Zarobené finančné odmeny: 5,16 mil. eur (pred zdanením)
Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk