Útok na Mešára aj Montreal: Nočná mora, mali ste zobrať tohto Čecha!

Slovenský útočník Filip Mešár (19) a jeho klub Montreal Canadiens terčom veľkej kritiky! V zámorí píšu o obrovskej chybe generálneho ...

Slovenský útočník Filip Mešár (19) a jeho klub Montreal Canadiens terčom veľkej kritiky! V zámorí píšu o obrovskej chybe generálneho manažéra, radšej mal vraj siahnuť po českom útočníkovi.

Fotogaléria

Slovenský útočník Filip Mešár (19) bol minulý rok draftovaný tímom Montreal Canadiens v úvodnom kole z celkového 26. miesta. Nedávno sa predstavil v nováčikovskom kempe a absolvoval s tímom aj turnaj mladíkov v Buffale. Na tomto podujatí sa mu nepodarilo skórovať ani bodovať. Za svoje výkony si vyslúžil veľkú kritiku.

Zámorský novinár Zacharie Gingras-Tourange na portáli Go Nordiques páli ostrými a tvrdí, že vedenie Montrealu spravilo angažovaním Mešára veľkú chybu a v drafte malo siahnuť radšej po českom útočníkovi Jiřím Kulichovi, ktorého Buffalo Sabres draftovalo o dve pozície nižšie.

Honzek pred pár dňami podpísal nováčikovský kontrakt.
Samuel Honzek má veľkú šancu napodobniť hviezdy Flames: Pozitívne slová trénera! Zobraziť článok

"Vzhľadom na Kulichove výkony od začiatku tohto turnaja sa človek musí čudovať, ako mohol tento hráč prekĺznuť pomedzi prsty Kenta Hughesa a Canadiens. Devätnásťročný český útočník sa od začiatku turnaja presadil už dvakrát, z toho raz proti Montrealu, a to vďaka vynikajúcej strele počas presilovky. Je ešte príliš skoro na to, aby sme hádzali uterák do ringu alebo tvrdili, že Kulich bude mať lepšiu kariéru v NHL, ale máme plné právo očakávať od Mešára viac, najmä v jeho veku," písal Gingras-Tourange.

Na druhý zápas Mešára proti Bostonu reagoval ešte ostrejšie. "Čo sa týka sklamaní, druhé stretnutie po sebe bol dosť slabý mladý Slovák Filip Mešár, ktorý proti Bruins nastúpil v pozícii prvého centra." Nezabudol dodať, že draftovanie Slováka bolo veľkou chybou generálneho manažéra Canadiens Kenta Hughesa a stáva sa nočnou morou.

V záverečnom treťom zápase na turnaji Mešár zavrel pochybovačom ústa kvalitným výkonom. Predviedol niekoľko žiarivých momentov, čerešničkou na torte bola táto fantastická prihrávka Loganovi Maillouxovi. Ten ale vyloženú príležitosť na gól nepremenil.

 

 

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});