Útočník Brna Andrej Kollár je po operácii ruky: Počul som prasknutie a vedel som, že je zle!

Nešťastný vstup do novej sezóny! Reč je o slovenskom reprezentantovi Andrejovi Kollárovi ml. (23), ktorý si bude musieť od hokeja niekoľko ...
  • Zdroj: TASR

Nešťastný vstup do novej sezóny! Reč je o slovenskom reprezentantovi Andrejovi Kollárovi ml. (23), ktorý si bude musieť od hokeja niekoľko týždňov nútene oddýchnuť.

Útočník Brna si totiž v piatkovom stretnutí 1. kola českej extraligy zlomil pravú ruku a už sa dokonca podrobil aj operačnému zákroku. Denníku Nový Čas opísal moment, ako k nepríjemnému momentu prišlo.

FOTOGALÉRIA: Útočník Brna Andrej Kollár je po operácii ruky

Účastník majstrovstiev sveta v roku 2022 Andrej Kollár ml. sa na nový ročník v drese českej Komety Brno po dlhej letnej príprave veľmi tešil, ale nadšenie vystriedalo veľké sklamanie. V úvodnom súboji sezóny sa v piatkovom domácom zápase proti Hradcu Králové (0:4) zranil už v 13. minúte prvej tretiny.

„Viem, že išlo o súboj s hráčom súpera pri mantineli. Ani neviem, ako sa to celé zbehlo, ale zrazu som počul prasknutie kosti v pravej ruke a hneď som vedel, že je zle,“ vyjadril sa na úvod pre náš denník talentovaný útočník, ktorého ihneď z ľadovej plochy previezli na röntgenové vyšetrenie do brnianskej nemocnice. Diagnóza bola jasná – zlomená ruka!

Slovenský hokejista Alex Čiernik.
Talentovaný slovenský útočník zaujal v kempe Philadelphie: Vynikal najmä v jednej činnosti Zobraziť článok

„Moje pocity sa potvrdili, ruka je zlomená. Ale našťastie nie na dvoch miestach, ako sa prvotne hovorilo,“ pokračoval Andrej, ktorý je už aj po operácii.

„Áno, už mám po zákroku a už som aj v domácom liečení. Operácia našťastie dopadla dobre,“ prezradil rodák z Nitry, ktorého teraz čaká dlhšia rehabilitácia. „Mám v ruke aj skrutky, aby mi spevnili zlomenú kosť. O dva týždne mi budú vyberať stehy. Potom začnem postupne rehabilitovať a ruku zaťažovať.“ Na otázku, kedy sa späť vráti do súťažného kolotoča, útočník Brna odvetil: „To neviem teraz povedať, určite to potrvá niekoľko týždňov. Urobím však maximum, aby som bol na ľade späť čo najrýchlejšie a pomohol tímu. Ďakujem všetkým za podporu.“

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});