Nový rekord v zámorskej NBA? Slovinská superstar má nakročené k astronomickej zmluve

Slovinský basketbalista Luka Dončič (24) by sa mohol stať prvým hráčom v histórii zámorskej NBA so sezónnym platom nad 70 miliónov dolárov. ...
  • Zdroj: TASR/AP

Slovinský basketbalista Luka Dončič (24) by sa mohol stať prvým hráčom v histórii zámorskej NBA so sezónnym platom nad 70 miliónov dolárov. Ako referuje web denníka Marca, podľa Bobbyho Marksa z televíznej stanice ESPN by Dončič mohol podpísať nový päťročný kontrakt.

FOTOGALÉRIA: Slovinská superstar má nakročené k astronomickej zmluve

V Spojených štátoch poukazujú na to, že Dončič pred 25. narodeninami dosiahol v profilige viaceré úspechy, keďže bol napríklad štyrikrát členom ideálnej päťky NBA (2020, 2021, 2022 a 2023) a ako jediný hráč okrem LeBrona Jamesa pred dosiahnutím 25 rokov dosiahol 9-tisíc bodov a 2 500 asistencií.

Dončič by teoreticky nemohol podpísať takéto predĺženie zmluvy, keďže v NBA pôsobí iba šesť rokov, no bývalý hráč Realu Madrid by mohol mať výnimku. Ak by bol Dončič znova v ideálnej päťke NBA, spĺňal by kritériá „All-NBA“ a mal by právo podpísať predĺženie zmluvy v roku 2025 s účinnosťou od sezóny 2026/2027.

David sa v drese Nemecka objavuje od mládežníckych kategórií.
Majster sveta v basketbale z Myjavy: V tíme senzačných šampiónov z Nemecka hrá David Krämer Zobraziť článok

ESPN uvádza, že ak sa platový strop zvýši o 10 % v priebehu nasledujúcich troch rokov, Dončič by mohol v prípade predĺženia zmluvy zarobiť až 367,5 milióna dolárov, pričom počas posledného roka kontraktu by si prišiel na 83,6 milióna dolárov.

V sezóne 2023/2024 sú najlepšie zarábajúcimi hráčmi v NBA Stephen Curry s 51,9 milióna dolárov a kvarteto Kevin Durant, Nikola Jokič, LeBron James a Joel Embiid so 47,6 milióna dolárov.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});