Bajčičák nevydržal pri českom tíme ani do zimy: Prečo tak rýchlo skončil?

Vydržal necelých päť mesiacov. Ešte v polovici júla chválil české biatlonistky, no nevydržal ani do zimy. Legenda slovenského bežeckého ...
  • Zdroj: TASR/Dušan Hein

Vydržal necelých päť mesiacov. Ešte v polovici júla chválil české biatlonistky, no nevydržal ani do zimy. Legenda slovenského bežeckého lyžovania Martin Bajčičák (47) pri českých biatlonistkách ako bežecký tréner skončil.

FOTOGALÉRIA: Martin Bajčičák

„Dievčatá sú na vysokej úrovni. Nadväzujeme na tréningový systém, ktorý doposiaľ dobre fungoval. Ja by som do neho mal ako tréner zodpovedný za fyzickú časť priniesť niektoré nové prvky, aby boli dievčatá živšie a dokázali v pravých chvíľach zrýchľovať,“ vravel pred dvoma mesiacmi Bajčičák. Jeho pôsobenie pri českom tíme sa ale nečakane rýchlo skončilo.

Na snímke slovenská reprezentantka Soňa Stanovská.
Slováci na MS o olympijské miestenky: Najkritickejšie bude semifinále Zobraziť článok

„Tréningy sme spolu mali, ale už ho nemáme. Prečo skončil? To je skôr otázka na vedenie,“ vraví pre Sport.cz majsterka sveta  v biatlone Markéta Davidová.

Stefanos Tsitsipas prikázal vymeniť biele sedačky za modré.
Hviezdne maniere Tsitsipasa: Všetko pre svojho lídra! Zobraziť článok

Bajčičák s biatlonom skúsenosti má. Pred ZOH v Pjongčangu pracoval so sestrami Fialkovými, pôsobil aj v Poľsku pri lyžiarskych a biatlonových tímoch. Bajčičák je doposiaľ jediný slovenský víťaz pretekov Svetového pohára v behu na lyžiach v ére samostatnosti.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});