Michal Ďuriš tretím futbalistom Trnavy medzi elitou: Rozšíril klub kanonierov

Sobota priniesla v najvyššej slovenskej futbalovej súťaži dávno nevídané gólové hody. Dukla Banská Bystrica uspela na ihrisku súpera ...
  • Zdroj: fcspartaktrnava/lukasgrinaj

Sobota priniesla v najvyššej slovenskej futbalovej súťaži dávno nevídané gólové hody. Dukla Banská Bystrica uspela na ihrisku súpera v Žiline 4:1, Trnava zvíťazila na pôde posledných Michaloviec 4:3, keď po polčase viedla už 4:1.

Spomedzi gólov púta najväčšiu pozornosť presný zásah Michala Ďuriša (35), ktorý bol jeho stým v ligovej kariére a ktorým sa trnavská posila stala členom Klubu ligových kanonierov.

Pelé sa veľkými písmenami zapísal do futbalovej histórie.
Pelé bude mať na Slovensku sochu, prídu ju odhaliť brazílske legendy Zobraziť článok

Klub ligových kanonierov je elitná spoločnosť slovenských futbalistov, ktorí počas svojej kariéry strelili 100 a viac gólov v najvyšších ligových súťažiach. Michal mal už dlhšie na konte 99 a veril, že v Trnave sa na stovku dostane. Stalo sa tak v 7. kole na trávniku Michaloviec, kde Spartak začal skvele - v polčase viedol 4:1, no potom ratoval tri bodíky. Ďurišov gól bol druhým v michalovskej sieti a čerstvý člen elitného spolku pridal na facebookovom profile trnavského klubu toto hodnotenie:

„Zápas sa vyvíjal tak, ako sme si predstavovali. Dali sme rýchly gól a zrazu bolo 3:0. Druhý polčas sme zbytočne pustili Michalovce do hry a bola z toho ešte dráma.“ Až potom spomenul aj svoj jubilejný gól:

„Každý gól poteší. Ja som sem prišiel hlavne pomôcť Spartaku svojimi výkonmi a gólmi. Dal som gól, vyhrali sme a čo viac môžem chcieť. Je to stý gól a som rád, že to padlo, lebo už nejaký rok a pol mi to veľa ľudí, hlavne novinárov, pripomína. Som rád, že to mám za sebou a môžem sa sústrediť na ďalšie výkony.“

Tréner Slovana Vladimír Weiss st.
V Slovane je dusno: Rázna reakcia Weissa, uvažuje o odchode Zobraziť článok

Dodajme, že Michal Ďuriš je tretím futbalistom Trnavy v tejto spoločnosti po Jozefovi Adamcovi a Ľubomírovi Luhovom a prvým po dlhých piatich rokoch, keď sa 6. mája 2018 do klubu dostal Marek Hamšík. Pridajme aj mená ďalších čakateľov na vstup do výnimočnej spoločnosti: 91 gólov majú na konte Róbert Pich a Adam Nemec a 89 Erik Jendrišek. Pred bránami ostali: 98 gólov Vojtech Masný a Ľubomír Moravčík, 95 Viliam Hýravý, atď.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});