Žiadal vidieť súkromné fotografie hráčov: Problémového kouča NHL vyšetrujú

Hráčska asociácia zámorskej Národnej hokejovej ligy (NHLPA) vyšetruje hlavného trénera tímu Columbus Blue Jackets Mikea Babcocka za zasahovanie ...
  • Zdroj: Getty Images

Hráčska asociácia zámorskej Národnej hokejovej ligy (NHLPA) vyšetruje hlavného trénera tímu Columbus Blue Jackets Mikea Babcocka za zasahovanie do súkromia svojich zverencov.

Výkonný riaditeľ NHLPA Marty Walsh sa už v tejto veci stretol s hráčmi "modrokabátnikov", neskôr so svojimi kolegami Ronom Hainseym a Donom Zavelom riešili situáciu s vedením profiligy.

Šesťdesiatročný úspešný kanadský kouč podľa hráča Paula Bissonnettea žiadal od kapitána mužstva Boonea Jennera, aby mu ukázal súkromné fotografie v jeho mobile. Jenner aj hviezdny útočník Johnny Gaudreau to potvrdili, no kormidelníka sa zastali s odôvodnením, že sa len snažil spoznať nových hráčov po príchode do klubu. Gaudreau si vraj s Babcockom rozumie a obaja si vraj vzájomne ukazovali fotky svojich rodín.

"Myslím si, že takýto prístup zvolil preto, aby každého lepšie spoznal osobne. Videl fotky mojej dcéry, rodičov, psa, mňa pri hraní softballu v lete aj mojej starej mamy, ktorá zomrela pred dvomi mesiacmi. Chvíľu sme sa o tom rozprávali. Podľa mňa to bolo super a jedinečný spôsob, ako spoznať svojho hráča," povedal Gaudreau o Babcockovi, ktorého v minulosti kritizovali za zastaralé metódy trénovania. Ako kouč tímu Toronto Maple Leafs údajne žiadal od Mitchella Marnera, aby žaloval na spoluhráčov.

Mike Babcock sa vrátil do NHL po takmer štyroch rokoch, keď ho odvolali z postu kormidelníka Toronta. Predtým viedol hráčov Detroitu Red Wings a v roku 2008 s nimi získal Stanleyho pohár. S kanadskou reprezentáciou ovládol ako hlavný tréner majstrovstvá sveta v roku 2004, olympijské turnaje vo Vancouveri 2010 aj Soči 2014 a Svetový pohár v roku 2016.

Slovenský útočník Martin Chromiak,(vpravo) si v septembri zahral za LA Kings prípravné zápasy.
Mišiak asistoval pri hetriku hviezdneho Bedarda, Chromiak sa zapísal do štatistík dvakrát Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk