Jazdecká legenda si poriadne zavarila: Urážlivá poznámka na adresu Péreza

Osemdesiatročný Marko, ktorý pracuje ako špeciálny poradca Red Bullu, sa ospravedlnil za komentáre, ktoré vyslovil po Veľkej cene Talianska ...
  • Zdroj: TASR/AP

Osemdesiatročný Marko, ktorý pracuje ako špeciálny poradca Red Bullu, sa ospravedlnil za komentáre, ktoré vyslovil po Veľkej cene Talianska pred dvoma týždňami.

Marko sa zmienil o Pérezovej minulosti, keď hovoril o jeho slabej forme, a povedal: "Nezabúdajme, že Perez je Juhoameričan, a preto nie je taký sústredený, ako bol Max Verstappen alebo Sebastian Vettel."

Zatiaľ čo Marko sa za urážlivú poznámku ospravedlnil, pričom Pérez ospravedlnenie prijal, Lewis Hamilton a Toto Wolff patrili k osobnostiam, ktoré Markovo konanie odsúdili, keď tento víkend vystúpili na Veľkej cene Singapuru.

Medzinárodná automobilová federácia (FIA) vyhlásila, že poradca RedBullu dostal písomné varovanie a bol upozornený na povinnosti verejnočinnej osoby v motoristickom športe.

Cristiano Ronaldo nastúpil proti Švajčiarom až na záverečnú štvrťhodinu.
Prekvapivé slová Ronalda: Proti TOMUTO futbalistovi sa mu hralo najťažšie Zobraziť článok

38-ročný Hamilton označil Markove komentáre za úplne neprijateľné."Nie je to niečo, za čo sa len tak ospravedlníte a všetko je v poriadku," povedal sedemnásobný majster sveta.

"Aj keď hovoríme, že v tomto športe nie je priestor na žiadnu diskrimináciu - a ani by nemal byť - to, že lídri a ľudia v jeho pozícii robia takéto komentáre, nie je dobré pre náš ďalší vývoj."

"V pozadí je veľa ľudí, ktorí naozaj bojujú proti takýmto veciam, ale je ťažké s tým niečo robiť, ak ľudia na vrchole majú zmýšľanie, ktoré nám v tom bráni napredovať," vyjadril sa Lewis Hamilton.

Mladá Chorvátka má na sociálnej sieti bezmála 3 milióny sledovateľov.
Najkrajšia futbalistka sveta opäť šokuje: Pikantné fotky z pláže Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});