Smutný Martin Svrček, ktorého z Okolo Slovenska vyradil zápal v kolene: O víťazstve v Martine som sníval ja!

Mal to byť jeho moment! Aspoň tak si to želal ešte pred samotným začiatkom pretekov.
  • Zdroj: ik

Mal to byť jeho moment! Aspoň tak si to želal ešte pred samotným začiatkom pretekov.

FOTOGALÉRIA: Martin Svrček

Reč je o mladom cyklistickom talente Martinovi Svrčekovi (20), ktorý sníval o tom, že v tretej etape na Okolo Slovenska s cieľom v Martine vybojuje sladké prvenstvo. Cieľová páska sa totiž od jeho rodnej obce Nesluša nachádzala len necelých 43 km.

Z víťazstva v tejto etape sa nakoniec tešil taliansky cyklista Andrea Bagioli, ktorý je zároveň tímovým kolegom Svrčeka z QuickStepu. Bagioli bol v záverečnom špurte štvorčlennej skupiny na 171,6 km dlhej trase so štartom v Ružomberku a cieľom v Martine najlepší, čo prinieslo opäť ďalší úspech belgickej stajne pod vedením Patricka Lefevera.

„Určite sa teším kvôli tomu, že tím opäť vyhral. Trochu ma to však zároveň mrzí, lebo presne takto vyhrať, som si plánoval pred začiatkom pretekov ja. Je to také sladko-trpké,“ uviedol v cieli samotný Svrček, ktorý sa bol na úspech svojho kolegu pozrieť osobne.

Momentálne je mnohými považovaný za možného nástupcu Petra Sagana, ktorý by mohol vo svetovom pelotóne najbližšie roky hájiť slovenské farby. Pred domácim podujatím Okolo Slovenska ho však na poslednú chvíľu vyradil zápal v kolene. „Veľmi ma mrzí, že som nemohol štartovať. Myslím si, že aj kondične som bol pripravený na výbornú. Dovolím si povedať, že možno ešte lepšie, ako som na tom bol na majstrovstvách sveta,“ dodal rodák z obce Nesluša, ktorá sa od Martina nachádza necelých 43 kilometrov.

„Predstavoval som si, ako v tom záverečnom stúpaní budem útočiť ja,“ povzdychol si vychádzajúci talent našej cyklistiky, ktorý si na nedávnych MS v pretekoch do 23 rokov vybojoval bronzovú medailu. V sobotu bola na Okolo Slovenska na programe štvrtá etapa, keď na cyklistov čakala 149 km zvlnená trasa z Prievidze do Nitry, skončila sa po uzávierke tohto vydania.

Majster SR Matúš Štoček patrí medzi najlepších Slovákov v pelotóne.
O čo všetko sa bojuje na Okolo Slovenska? Finančné odmeny sú nanašich pretekoch skromné Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});