Presíčko na Gerlachu: Atléti, ktorých kvárili zranenia, zdolali spolu strechu Slovenska

Všetko vraj zariadila ona, aj horského vodcu, aj krásne počasie. On sa len pridal. Slovenská atlétka roku 2021 Emma Zapletalová (23) ...
  • Zdroj: Facebook/Slovenský atletický zväz

Všetko vraj zariadila ona, aj horského vodcu, aj krásne počasie. On sa len pridal. Slovenská atlétka roku 2021 Emma Zapletalová (23) snívala o najvyššom slovenskom štíte už dávnejšie, ale vždy jej plány stroskotali na počasí.

FOTOGALÉRIA: Emma Zapletalová a Miroslav Úradník

Keď tento rok vyrazila na tradičné septembrové jesenné kondičné sústredenie do Vysokých Tatier, povedala si, že to musí dať. Svojim elánom nakazila aj slovenského Chodca roka 2022 Miroslava Úradníka (27) a v stredu 13. septembra si spolu štrngli presíčkom vo výške 2 655 metrov nad morom.

Oboch slovenských atlétov spája to, že pre zranenia museli túto sezónu celkom vyškrtnúť zo svojho kalendára. Emma, ktorá je majsterkou Európy do 23 rokov na 400 m prekážok z roku 2021 si, verme, už vyliečila únavovú zlomeninu ľavého členka a Miroslav, ktorý obsadil na ME 2022 šiestu priečku na 35 km, dal do poriadku spodnú časť chrbtice pri sakroiliakálnom kĺbe, takže mohli začať kuť formu na novú sezónu.

Prvým krokom bolo dobytie „strechy“ Slovenska. „Vyrazili sme spolu s východom slnka. Za dve a pol hodiny sme boli na Gerlachu - ako prví turisti v ten deň a spolu s naším horským vodcom Petrom Kötelešom sme absolvovali príjemnú päťhodinovú túru,“ prezradil pre portál atletikasvk.sk Miroslav Úradník, ktorý už má za sebou aj vyšší vrch - sopku na ostrove Tenerife Pico de Teide vysokú 3 718 m n. m.

Výstupom si obaja splnili svoj sen a to bolo treba aj osláviť! „Nebojte sa, nebol to alkohol. Iba káva… Emka má špeciálny mobilný kávovar. Vyniesla si ho na vrchol a urobila nám výborné espresso. Na Gerlachu si zriadila malú kaviareň.“

Elena Kaliská a okamih, keď mala svoje prvé olympijské zlato už isté.
Prvá slovenská olympijská víťazka: Do múzea chcela darovať loď, tú však odmietli Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});