Srbského bojovníka čaká náročná úloha: Som pripravený predviesť dobrú šou!

Atraktívna odveta a zároveň bitka o vytúženú miestenku. Bojana Veličkoviča (23-12-2) čaká tretiu septembrovú nedeľu boj o vstupenku do ...
  • Zdroj: Oktagon MMA

Atraktívna odveta a zároveň bitka o vytúženú miestenku. Bojana Veličkoviča (23-12-2) čaká tretiu septembrovú nedeľu boj o vstupenku do finále miliónového turnaja Tipsport GameChanger.

Po necelých dvoch rokoch sa do klietky znovu postaví s Davidom Kozmom (32-12). Za veteránom UFC stojí celé Srbsko a titulovú prehru je rivalovi pripravený oplatiť. 

Nový projekt organizácie Oktagon MMA s názvom Oktagon Talks.
V horúcom kresle pred divákmi Végh, Kincl, Paradeiser či Klein? Oktagon s novým konceptom Zobraziť článok

Bojan, ako sa máš? Ako vyzerajú Tvoje dni krátko pred turnajom vo Frankfurte?

V nedeľu sme pricestovali do Frankfurtu. Poriadne som sa vyspal, teraz je čas schudnúť a absolvovať niekoľko posledných tréningov pred sobotňajším podujatím.

Celá pyramída Tipsport GameChanger prináša dych berúce zápasy, špeciále Tvoje patrili k najatraktívnejším. Deje sa zatiaľ presne to, čo si od tejto skúsenosti očakával?

Úprimne, keď som prijal ponuku zúčastniť sa turnaja, nevedel som, čo mám očakávať. Avšak vzhľadom na kvalitu konkurencie a pozornosť, ktorú nám venuje MMA komunita v Európe a na celom svete, nie som prekvapený, že sú zápasy také vzrušujúce. 

Poďme si prejsť doterajší priebeh turnaja z Tvojho pohľadu. Prvý zápas, Ion Surdu, to bolo hotové šialenstvo. Stalo sa Ti už predtým v kariére niečo podobné?  

Rozhodne to bolo bláznivé, ako po fyzickej, tak emocionálnej stránke. Počas prípravy som utrpel zranenie a do zápasu nevstupoval príliš sebavedomo. Vedel som, že Ion je veľmi nebezpečný bojovník a ak ho chcem pokoriť, musím zo seba vyžmýkať maximum síl. Keď sa duel začal, len som otvoril oči a povedal si, že budem sa snažiť nájsť každú príležitosť, ktorú mi dá. Keď sa naskytla, využil som ju. 

Druhý súper Christian Jungwirth. Spomínal si, že čeliť Nemcovi na jeho pôde bol veľmi intenzívny zážitok. Takéto víťazstvo musí byť veľmi povzbudzujúce… 

Vedel som, do čoho sa púšťam. Počas kariéry som už niekoľkokrát podobné situácie zažil – s Nicom Musokem v jeho rodnom meste na UFC v Štokholme, s Jakeom Matthewsom v Austrálii a Gilbertom Smithom v Denveri ešte predtým, ako som sa rozhodol presťahovať. Zabudnúť nesmiem na zápas s Krzysztofom Jotkom v Poľsku a našli by sa ďalšie prípady. Takže nič z toho ma neprekvapilo. Vedel som, že sa budem musieť veľmi dobre pripraviť a sústrediť, aby atmosfére neovplyvnila môj výkon. Predvedený výkon a prekonanie tlaku zo strany Christiana ma určite povzbudilo. 

Tvoj brat vravel, že tento zápas sledovali ľudia po celom Srbsku. Ako si to všetko vnímal? 

Je skvelé, že ľudia v Srbsku majú konečne možnosť sledovať Oktagon v televízii, nielen online. Je naozaj úžasné, že sa o to zaujíma čoraz viac ľudí, pretože zápasy sú veľmi vzrušujúce. Mám radosť, že môžem byť toho súčasťou. 

Oktagon rastie po celom svete raketovým tempom. Prijal by si niekedy v budúcnosti organizáciu turnaja v Srbsku? 

Rozhodne! Myslím si, že je veľká šanca, aby sa to stalo. Veľmi rád by som bojoval pred domácim publikom. 

Prejdime ďalej. Nadchádzajúci súper David Kozma. Navzájom sa veľmi dobre poznáte. V čom bude tento zápas iný v porovnaní s tým prvým? 

Najpodstatnejším faktom je, že som mal tentokrát oveľa viac času na prípravu. Naposledy som pocítil, ako sa vie David odtrhnúť, keď ucíti krv. 

Keď sa s odstupom času obzrieš za tým úvodným vzájomným meraním síl, čo si mohol spraviť lepšie? 

Hoci som spravil niekoľko chýb, nič by som nemenil. Veci sa stali tak, ako sa mali stať. Tento týždeň budem mať ďalšiu šancu, aby som sa predviedol lepšie. Teším sa na to. 

David spomínal, že Tvojou výhodou bude väčší zvyk bojovať na tri kolá. Vnímaš to rovnako? 

Povedal to, ale nemyslím si, že to má nejaký zmysel. Obaja vieme, na čo sa pripravujeme. Výhodu mám v tom, že tentokrát som absolvoval skutočný tréningový kemp. Naposledy som mal len desať dní. Tento rok už dvakrát bojoval na tri kolá a vyzeral skvelo. Prvý zápas možno nebol až taký oslnivý, ale v druhom vyzeral, akoby sa prispôsobil svojmu tempu. Čiže tomu neverím. 

Ak sa Ti podarí zvíťaziť, vzájomná bilancia bude 1-1. Nechceme úplne predbiehať, ale bol by si otvorený trilógii? 

Nerád sa pozerám príliš dopredu. Najprv ho musím poraziť. Viem, že to nebude ľahké. Ale ak sa to stane, budem rád za možnosť trilógie. 

Si jediný krok od veľkého finále. Ako vidíš druhý semifinálový zápas? Koho favorizuješ, respektíve s kým by si sa chcel stretnúť v boji o celkové víťazstvo?

Viem, akú ťažkú úlohu mám pred sebou, takže nechcem predbiehať. Všetci semifinalistu sú veľmi kvalitní a ťažkí súperi. Nie som si celkom istý, kto tento súboj vyhrá. 

Všetci účastníci pyramídy sa zhodli na tom, že víťazstvo v takomto prestížnom projekte a finančná výhra im absolútne zmenia život. Zvýši to tiež hodnotu bojovníkov? 

Stopercentne! Pozornosť, ktorú tento turnaj vyvolal v MMA komunite, plus skutočnosť, že všetci bojovníci každým kolom napredujú, robí všetkých lepšími a pridáva to na hodnote. 

Príprava je prakticky na konci, do boja ostáva zopár dní. Šlo všetko podľa plánov? 

Príprava prebehla skvele, tentoraz bez zranení. Som pripravený predviesť dobrú šou. 

 

 

Viac k téme:

Zdroj: MaxMMA

Odporúčame z TIVI.sk